Számos neves magyar és külföldi produkció választotta már a Tom-Tom stúdiót. A nálunk dolgozó művészek között a magyar zenei élet széles skálája képviselteti magát!
Elérhetőségek

Tom-Tom Stúdió

Telefon:
+36 1 250 31 47

Fax:
+36 1 240 24 32

E-mail:
studio@tomtom.hu

Előadók

Bágyi Balázs New Quartet

Bágyi Balázs New Quartet

Bágyi Balázs, jazzdobos, zeneszerző, zenetanár, producer, a magyar jazz-élet egyik meghatározó szereplője, a Magyar Jazz Szövetség elnöke.

Különleges "táncoló" dobolási stílusa tele van energiával, szenvedéllyel, hangszeres megnyilvánulásai egyszerre erőteljesek és elegánsan könnyedek. Gördülő ritmusok és természetes akusztikus hangzás zenei nyelvezetének főbb jellemzői, dallamos dobjátéka komplex zenei élményt nyújt.

Saját formációi mellett az elmúlt években számos amerikai és európai muzsikussal dolgozott együtt, többször turnézott az Egyesült Államokban, Kínában, szerte Európában és vált nemzetközileg elismert művésszé.

Előző kvartettje 2004-2011-ig létezett, ebben a periódusban szinte minden fesztivált megjárt, a hazai etno - jazz műfaj  jelentős produkciója volt. Az új felállás zeneiségében a post bop elemekből építkező akusztikus kortárs jazz dominál, klasszikus zenei ihletettséggel. A formáció repertoárja a zenekarvezető szerzeményeire épül, Bágyi Balázs 2016-ban az év zeneszerzője lett.

Együttesében a magyar jazz fiatalabb korosztályának jeles képviselői a partnerei, a Hollandiában végzett szaxofonos titán Soso Lakatos Sándor, a klasszikus zenén nevelkedett Junior Príma díjas zongorista Oláh Dezső és Közép-Európa egyik legnagyszerűbb bőgőse Oláh Péter. A zenekar számos európai jazz fesztiválon játszott az elmúlt években (Bratislava Jazz Days, Jazz Juniors Krakow, Bansko Jazz festival, Nisville, Mosaic Jazz Fest Sibiu, Sarajevo Winter, Petrovac Jazz Festival, Skopje Summer Festival), illetve sikert arattak jónéhány neves európai klubban is (Agharta Jazz Club Prague, B-Flat Berlin, Jazzland Wien). Az európai színtér mellett rendszeresen koncerteznek Kínában, ahol több jelentős fesztiválon és klubban szerepeltek (Beijing Nine Gates Jazz Festival, Changchun Jazz Festival, Meeting Jazz Festival Xi’an, JZ Club Shanghai).

Együttműködésük a sanghaji Li Xiaochuan trombitással több éve tart, 2017-ben a MÜPA Jazz Show Case-n is együtt léptek fel, majd a rákövetkező évben jelent meg a China Jazz Suite című lemez, az ő közreműködésével. A zenekar 2018-ban meghívás kapott Jordániába, az Amman Jazz Fesztiválra is, majd 2019-ben ismét turnéztak Kínában.

Külön fejezet a zenekar és Pocsai Kriszta énekesnő hosszútávú és rendszeres együttműködése. 2016-ban közösen elkészített Homage To Shakespeare lemezüket a nemzetközi szakmai zsűri Gramofon -díjjal jutalmazta, majd  az együttes az év zenekara címet nyerte el a JazzMa.hu magazin közönségszavazásán. Ezt követően kiadott, a sztenderdeket tartalmazó Tribute to Ella című lemezük is nagy siker lett.

 (Bővebben: www.balazsbagyi.com)

 

Bookmark and Share  
Előadó honlapja »

Kiadványok

 
Satie In Jazz
Formátum: CD
Megjelenés időpontja: 2021-09-17
Tovább »
 
China Jazz Suite
Formátum: CD
Megjelenés időpontja: 2018-11-08
Tovább »
 
Tribute to Ella
Formátum: CD
Megjelenés időpontja: 2017-11-04
Tovább »
 
Homage to Shakespeare
Formátum: CD
Megjelenés időpontja: 2016-09-30
Tovább »
 
Continuity Jazz Suite
Formátum: CD
Megjelenés időpontja: 2016-05-05
Tovább »