Számos neves magyar és külföldi produkció választotta már a Tom-Tom stúdiót. A nálunk dolgozó művészek között a magyar zenei élet széles skálája képviselteti magát!
Elérhetőségek

Tom-Tom Stúdió

Telefon:
+36 1 250 31 47

Fax:
+36 1 240 24 32

E-mail:
studio@tomtom.hu

Előadók

László Attila

László Attila

László Attila jazzgitáros, zeneszerző a hazai jazz kiemelkedő képviselője. A budapesti jazz-konzervatórium elvégzése után élvonalbeli magyar jazz együttesekben játszott. 1975-ben alapította meg a Kaszakő nevű jazz együttest, melynek eredeti hangvételű zenéjét 1983-ban az Édenkert című lemezen is rögzítették. 1985-ben Tony Lakatossal alakította meg a Things nevű formációt. Pályafutása során olyan neves zenészekkel muzsikált együtt, mint Anthony Jackson, Randy Brecker, James Moody, Tommy Campbell, Dave Friedman, Gary Willis.

Zeneszerzőként, hangszerelőként és zenészként közel tizennégy éve folyamatosan együtt dolgozik Charlie-val lemezfelvételeken és koncerteken. A ’90-es évek elején megjelent Cserháti Zsuzsa lemezek zenei anyagának elkészítésében meghatározó szerepet vállalt.  

1987 óta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola tanára és big bandjének vezetője. 1999-ben Szabó Gábor Jazz Életmű-díjat kapott. 1999-ben megválasztották a Magyar Jazz Szövetség elnökévé, amely tisztséget 2005-ig töltötte be. 2000-ben Weiner Leó Zenepedagógiai Díjat, 2003-ban zeneszerzői munkásságáért Liszt- díjat kapott.

1992-ben alakította meg saját együttesét, a László Attila Bandet, amelynek stílusa a contemporary jazzhez áll közel. A zenekar eredeti hangvételű zenéjének nagy részét László Attila írja és hangszereli, a Once upon a time című lemezükön pedig Oláh Kálmán -  a nagyszerű zongorista, a zenekar alapító tagja - jellegzetes kompozíciói is hallhatóak.

A László Attila Band 2004 januárjában amerikai turnén vett részt. A zenekar nyolc koncerten mutatkozott be főként jazzklubokban, és egy olyan különleges hangversenyt is adtak, amelyen több, mint negyven ország ENSZ képviselői hallották zenéjüket.           

László Attila szerzeményei rendkívül finomak, érzékeny harmóniavilággal, pasztellszerű hangszereléssel - ugyanakkor hihetetlen lendületesek és energikusak is. A ritmusszekció szerepe sokszor ellenpontoz a témák és a harmóniavázak jellegével, olykor a finomabb dallamok alatt lüktető kíséret hallható. Ez a kettősség teszi nagyon egyénivé ezt a zenekart. Zenéjükkel kapcsolatban szívesen használják az "organikus jazz" kifejezést, ami arra utal, hogy muzsikájuk nagyban épít az együttes tagjainak zenei egyéniségére.

Az együttesben igen magas szintű képviselői vannak a modern swing, a lüktető nyolcados zene, és a népzenei stílusoknak egyaránt. A kompozíciókban a zenészek képesek ezeket a hatásokat egy természetes egységgé formálni, amiből teljesen eredeti, eleven muzsika születik. A zenekar tagjai valamennyien élvonalbeli zenészek, különböző zenei környezetből érkeztek: Oláh Kálmán zongorázik, Borbély Mihály szaxofonon és tárogatón játszik, Lattmann Béla basszusgitározik, Szendőfi Péter dobol.

Később egy újabb formáció alakult, a László Attila Quintett, amely a Just trust című új lemezen is közreműködik. Tagjai a magyar jazz új generációjának kiemelkedő tehetségei: Jellinek Emil (Emilio) énekel, Oláh Cumó Árpád zongorán játszik, Borlai Gergő dobol, basszusgitáron pedig László Attila régi zenésztársa, Lattmann Béla játszik, akivel már közel harminc éve muzsikálnak együtt. Lendületes, sodró játékuk harmonikus egységet alkot a László Attila Band finom zenéjével. Mindkét formáció zenéjében közös vonás a zeneszerző szándéka szerint, hogy aki a zenéjüket hallgatja „feléledjen”, akár az érzékenyebb, akár a dinamikusabb játékukat hallja. 

Bookmark and Share  

Kiadványok

 
Babel
Formátum: CD
Megjelenés időpontja: 2009-05-11
Tovább »
 
Just Trust
Formátum: CD
Megjelenés időpontja: 2006-06-11
Tovább »
 
On The Broadway
Formátum: CD
Megjelenés időpontja: 2004-07-07
Tovább »

Kapcsolódó galériák