Számos neves magyar és külföldi produkció választotta már a Tom-Tom stúdiót. A nálunk dolgozó művészek között a magyar zenei élet széles skálája képviselteti magát!
Elérhetőségek

Tom-Tom Stúdió

Telefon:
+36 1 250 31 47

Fax:
+36 1 240 24 32

E-mail:
studio@tomtom.hu

Előadók

Apostol

Apostol

Az együttes 1970-ben alakult, amikor néhány, komolyzenei tanulmányokat folytató fiatal ösztöndíj-kiegészítésként a balatonföldvári Balatongyöngye étteremben zenélte végig a nyári szezont. A fiúk úgy gondolták, hogy a hirtelen alakított együttes nem csak egy nyarat élhet meg, ezért a tanulmányok mellett egyre komolyabban vették a csapat zenei feladatait. Hamarosan a Műszaki Egyetem Vár-klubjában kezdtek el játszani, ami aztán éveken át a zenekar törzshelye lett.

1971 májusában a zenekar megnyerte a Salgótarjánban megrendezett, könnyűzenei fesztivált. A győztes dalaik az első kislemezükön is szerepeltek. A várva várt siker nem maradt el, mert még abban az évben felléphettek Georgie Fame és Alan Price kisstadionbeli koncertjén.

Ekkora már egyértelművé vált a zenekar saját stílusa, ami a legjobban a jazzrock kifejezéssel jellemezhető. Ezzel a stílussal követve a nagy példaképek, a Chicago, a Blood, és a Sweat and Tears hangzását és igényességét. A hazai siker után a zenekar külföldi turnékra indult Nszk-ba, Svájcba és Svédországba.

1970-es évek végére a csapatban számos tagcsere történt, ami miatt az Apostol együttest Magyarország talán legváltozatosabb összetételű zenekarának is nevezhetnénk. A legjelentősebb változás 1973-ban történt, amikor Meződi József csatlakozott az együtteshez, amivel szinte gyökereiben változtatta meg a csapat zenei arculatát. Még ebben az évben elkészült az újabb kislemez Németh Zoltán és Tardos Péter Hívj fel, valamint Németh Gábor és Makrai Pál Visszatér című számaival.

Az együttes zenei világa kezdett egyre jobban szétválni; míg a nagyközönséget vonzó koncerteken populárisabb számokat játszottak, addig a külföldi jazzfesztiválokon hangszeres kompozíciókkal képviseltették magukat. A Meződi József által képviselt népszerű vonal az Okosabban kéne élni… című Németh Gábor- Szenes Iván szerzeménnyel szerzett átütő sikert.

A folyamatos koncertezés mellett 1981-től a Rockszínház igazgatójának felkérésére az Apostol együttes a színház állandó zenekara lett, Meződi József pedig különböző színházi szerepeket kapott. A hosszú évek összegzéseként 1998 decemberében egy válogatás albumot adott ki a csapat, amelynek címe az azóta is gyakran játszott nagy sláger a Nehéz a boldogságtól búcsút venni. 1999-ben pedig egy nagyszabású koncertet tartottak a Budapest Sportarénában, ahol vendégük Demis Roussos volt.

A mindig megújulni tudó Apostol együttes az ezredforduló után is új anyaggal jelentkezett. Nagylemezük címe a Boldogság sziget, amely címéhez hűen valóban jó kedvet varázsol a mindennapokba.

A Soproni Petőfi Színházbab bemutatott "Nem tudok élni nélküled" című musical egy újabb mérföldkő volt a zenekar életében.

A keretes szerkezetű előadás egy régi, 70-es évekbeli Apostol tévéfelvétel kivetítésével kezdődik, és egy fergeteges, lendületes és valódi Apostol koncerttel ér véget.
Az albumon, a darab szereplői előadásában hallhatjuk a jól ismert dalokat, mely album egy hamisítatlan Apostol egyveleggel zárul!

Fennállásának 40. évfordulójára megjelent Szívek dallama című lemezzel elsősorban a törzsrajongókat szerette volna megörvendeztetni a zenekar.

Az itt hallható szerzemények egytől egyig a múlt elválaszthatatlan részét képezik, ám a dalok, újrahangszerelésük során friss erővel és lendülettel lettek megfűszerezve!


Németh Zoltán
Meződi József
Pete László
Baranski László
Szabó Ferenc
Szaniszló Lajos

Bookmark and Share  
Előadó honlapja »

Kiadványok

 
50 év
Formátum: DUPLA CD
Megjelenés időpontja: 2020
Tovább »
 
Okosabban kéne élni
Formátum: CD
Megjelenés időpontja: 2015-10-01
Tovább »
 
Szívek dallama
Formátum: CD
Megjelenés időpontja: 2011-12-01
Tovább »
 
Musical
Formátum: CD
Megjelenés időpontja: 2010-09-15
Tovább »
 
35 Év 25 Slágere
Formátum: DVD
Megjelenés időpontja: 2006-08-04
Tovább »
 
Boldogság Sziget
Formátum: CD
Megjelenés időpontja: 2004-11-04
Tovább »
 
Apostol 50 DVD
Formátum: DVD
Megjelenés időpontja:
Tovább »