Számos neves magyar és külföldi produkció választotta már a Tom-Tom stúdiót. A nálunk dolgozó művészek között a magyar zenei élet széles skálája képviselteti magát!
Elérhetőségek

Tom-Tom Stúdió

Telefon:
+36 1 250 31 47

Fax:
+36 1 240 24 32

E-mail:
studio@tomtom.hu

Előadók

The Moog

The Moog

A zenekar 2004 elején alakult, magját egy gimnáziumi formáció képezi a mai napig. A The Moog (illetve akkoriban még Moog) a 2004-es Wan2 magazin által szervezett No Future fesztivál keretében adta elsõ komolyabb koncertjét. A fesztivált követõen a zenekar egyre több meghívást kapott, Budapesten szinte minden fontosabb helyszínen fellépett, gyakran külföldi zenekarokkal. Jónéhány külföldi fellépést is sikerült összehozni 2004 és 2005 során, így Krakkóban, Bécsben és Pozsonyban is nagy sikerrel lépett fel a zenekar.

2005 októberében többszáz jelentkezõ közül a The Moog bejutott az ABC elnevezésû osztrák-magyar tehetségkutató tízes döntõjébe. Ekkortájt készült el a zenekar elsõ, 3 számot tartalmazó anyaga is, a Clambake EP, amely Elvis Presley egyetlen megbukott filmjétõl kölcsönözte címét.

A 2006-os esztendõ jó része is a koncertezéssel telt és nekiláttak elsõ nagylemezük felvételeinek is. A Sold For Tomorrow címet viselő anyag, melyet Budapesten rögzített a zenekar már egy új, amerikai kapcsolat gyümölcse, hiszen a The Moog 2006 májusában lemezszerzõdést kapott a MuSick Records nevű Los Angeles-i cégtől. A nagylemez keverési munkálatait – szintén amerikai kiadójuknak köszönhetõen – Seattle-ben végezte a legendás Jack Endino, aki korábban a Therapy, a Soundgarden vagy Bruce Dickinson lemezein is dolgozott, ám komoly hírnévre elsősorban az 1989-es első Nirvana albummal tett szert. Az Electrokitty stúdió sokat látott falai között a zenekar két tagja is részt vett a dalok végsõ formába öntésében. Az album utómunkálatai is Amerikában készültek, a Los Angeles-i DigiPrep stúdióban.

A MuSick Records 2007 áprilisában jelentette meg Amerikában a The Moog albumát, melyet természetesen Magyarországon is kiadásra került a Tom-Tom Records gondozásában.

A fiatal együttes 2007 február végén indult elsõ, hat hetes amerikai turnéjára, amelyen mintegy 30 koncertet adtak, többek között a texasi Austinban, a South By South West elnevezésû 4 napos zenei szakrendezvényen is bemutatkoztak, amelyen összesen több, mint ezer zenekar lépett színpadra. A The Moog több, mint húszezer zenekar közül került kiválasztásra.

A hazai közönség elsősorban a Radio Café-n és a Petőfi Rádión találkozhatott igen sokat a zenekarral, hiszen mindkét, klippel is megtámogatott dalt, az I Like You-t és az Everybody Wants-ot is kiemelten sokat játszotta mindkét állomás. A 2 számhoz készült videó mind a Viva TV, mind a 2007 őszén elindult magyar MTV egyik legtöbbet játszott klipje volt, mindkét dal mintegy 3 hónapon keresztül forgot folyamatosan a csatornákon.

Az amerikai MTV egyik, kimondottan egyetemistákat megcélzó adóján, az mtvU-n is kiemelkedően teljesített mindkét dal, hiszen a csatorna Freshmen elnevezésű műsorában a nézők szavazatai alapján előbb az I Like You, majd az Everybody Wants is megnyerte az aheti versengést, maga mögé utasítva 4 versenytársát.

Az I Like You még egy fontos szereplést tudhatott magáénak 2007 végén, ugyanis az itthon is nagy sikerrel sugárzott Vészhelyzet című sorozat egyik epizódjába bekerült a The Moog dala, melyet így több tízmillió néző hallhatott világszerte.

A 2008-as év eleje már a The Moog második nagylemezének jegyében telt, hiszen a zenekar február végén Seattle-ben kezdett hozzá a debütáló album folytatásának rögzítéséhez. Az összesen 5 heti munka során 4 stúdióban is megfordultak a fiúk, a munkát pedig az a Geoff Ott producer irányította, aki korábban többek között a Queens Of The Stone Age, az Alice In Chains vagy a Pearl Jam lemezein is közreműködött már. A lemez utómunkálatai szintén Seattle-ben készültek, a már első albumon megismert Electrokitty stúdióban.

A tavaszi többzenekaros Urban Wave indie turnét követően a The Moog első európai turnéjára indult, amely során összesen 18 koncertet adtak. Az út során Berlin, Madrid, Hamburg és Barcelona mellett eljutottak Londonba is, ahol 2 koncertet is játszottak. (Olyan már-már legendás helyszíneken léptek fel, mint a berlini Magnet vagy a londoni Hope & Anchor klub.)

A Sold For Tomorrow című bemutatkozó album promóciójaként járta végig Európa nagy részét a The Moog, ugyanis a kölni székhelyű India Records kiadásában megjelent a zenekar debütálása Németországban, Ausztriában, Svájcban és a Benelux államokban is, míg a spanyol kiadást a Rock On Records gondozta.

Az európai turné végén újabb megjelenés okozott örömöt, hiszen a nagymúltú japán Columbia Music kiadta a Sold For Tomorrow-t a szigetországban, méghozzá új borítóval, valamint egy bónusz dallal (Hit Song).

2009 május 1-jén, a munka ünnepén jelentette meg második lemezét a The Moog  Razzmatazz Orfeum címmel. A koncerteken új favoritnak számító You Raised A Vampire című dal feladata lett felvezetni a bizonyosan sokakat meglepő, hangzásában komoly fejlődést mutató második The Moog albumot.

2012-ben, Seasons In The Underground címmel jelent meg a zenekar harmadik sorlemeze. A tizenegy dalt tartalamzó anyagot ezúttal is Seattle-ben, a London Bridge Studios-ban rögzítették, ám itt már a frontember Tonyo mellett, szerzőtársak is megjelentek: az I Can’t Wait Tonyo, valamint a kaliforniai MuSick Recordings főnöke, Art Bourasseau és a kiadó másik művésze, Evan Foster szerzeménye. Említést érdemel továbbá a Highway, Dorozsmai Gergő dala, melynek külön érdekessége, hogy azt albumon a szerző előadásában hallhatjuk.

2012 márciusában várhatóan egy évre, Los Angelesbe tette át székhelyét a zenekar.

 

Bookmark and Share  
Előadó honlapja »

Kiadványok

 
Razzmatazz Orfeum
Formátum: CD
Megjelenés időpontja: 2009-05-01
Tovább »
 
Sold For Tomorrow
Formátum: CD
Megjelenés időpontja: 2007-04-16
Tovább »
 
Seasons Change In The Underground
Formátum: CD
Megjelenés időpontja:
Tovább »

Kapcsolódó galériák