Számos neves magyar és külföldi produkció választotta már a Tom-Tom stúdiót. A nálunk dolgozó művészek között a magyar zenei élet széles skálája képviselteti magát!
Elérhetőségek

Tom-Tom Stúdió

Telefon:
+36 1 250 31 47

Fax:
+36 1 240 24 32

E-mail:
studio@tomtom.hu

Előadók

Bartók Eszter

Bartók Eszter

Bartók Eszter a mai pop zenei színtér egyik színes és saját magát megmutatni képes előadója. Az 1980-ban Mezőkövesden született pedagógus házaspár második gyermekeként. A családban mindig is fontos szerepet játszott a zene: Édesapja sokat énekelt és gitározott Beatles, Creedens és Rolling Stones dalokat, Édesanyja pedig a helyi népdalkör vezetője volt.

Gimnáziumi éveit az egri Dobó István gimnáziumban töltötte, ahol további zenei hatások gazdagították életét. Tagja volt a gimnázium hatvanfős leánykarának, akikkel számos belföldi és külföldi színpadon énekelhetett.

Érettségi után a Nyíregyházi Főiskola tanító – magyar szakára járt. Ezekben az években alakult ki személyes hangja, amely az őt érdeklő zenestílusokból, a soul-ból, funky-ból és r&b-ből adódott. Az éneklést és a gitározást együttesekkel folytatta, amelyek a diploma megszerzéséig Nyíregyházához kötötték az énekesnőt. A diploma megszerzése után a Miskolci Egyetem angol szakán folytatta a tanulmányait, ahol testvérével és Csernok Krisztiánnal megalapították a Clips nevű zenekart. Az együttessel olyan funky stílusú, angol nyelvű számokat játszottak, amelyek mindegyikét ők szerezték.

Ebben az időszakban indult a tévében a Megasztár című műsor, ami minden tehetségnek nagy kiugrási lehetőséget kínált, így egyértelmű volt, hogy Eszter megpróbálja megmutatni dalait egy szakmai zsűrinek.

Az énekes-zeneszerzőnek nem sokkal a verseny után megjelent első szólóalbuma, Beszállókártya címmel, amelynek első klipes dala, a Félhomályból sokáig a rádiók kedvence volt. A bemutatkozó albumon szereplő dalok nemcsak a közönség tetszését nyerték el, hanem a szakmáét is. Bartók Esztert 2006-ban ugyanis eMeRTon-díjjal jutalmazták „Az Év Felfedezettje” kategóriában.

Az énekesnő zeneszerzői vénája nem sokáig váratta közönségét, mert 2007 novemberében elkészült második lemeze, Indigo címmel. Az album első száma Üvegvilág címmel hetekig a rádiós játszási lista élvonalában foglalt helyett, a hozzá készült klip története és látvány világa pedig teljes egészében Eszter ötletei alapján készült.

Bartók Eszter személye és albumai többször is elismerésben részesülhettek: a Fonogram magyar zenei díj jelöltjei közt a legjobb magyar pop album kategóriában mindkét lemeze bekerült az öt legkiemelkedőbb közé. Illetve a Viva Comet legjobb énekesnőjének is többször jelölték.

Az énekesnő albumain saját magát fogalmazza meg dalaiban, így a dalok sok stílusjegyet magukba foglalnak. Így nem meglepő, hogy második albumán egy népdal jellegű szerzemény is helyet kaphatott. A Neked adnék mindent című dallal Eszter egy másik úton is elindult, mint előadó és dalszerző: azóta Hangfestő című produkciójával rendszeresen koncertezik az ország különböző színpadain és Brüsszelben illetve a zaragosai világkiállításon hallhatta a közönség a flamencó, tangó magyar népzenei fúzió különleges egyvelegét.

Mosolyméretek címmel látott napvilágot Eszter harmadik sorlemeze, 2009-ben.

Sokszínűségét az eltérű műfajok széles skáláján mutatja meg egy-egy dal erejéig ugyanis a rochabilly-től a jazzen át a soul műfajáig mindegyikben kipróbálja magát, de természetesen az albumról nem nem hiányoznak az Eszerrer oly jellemző pörgős R’n’B slágerek és a bensőséges hangvételű lírai dalok sem.

Az albumról 2010-ben a Marionett című dalhoz, 2011-ben pedig a Világ tetején című dalhoz készült videoklip.

Bookmark and Share  
Előadó honlapja »

Kiadványok

 
Mosolyméretek
Formátum: CD
Megjelenés időpontja: 2009-11-12
Tovább »
 
Indigo
Formátum: CD
Megjelenés időpontja: 2007-11-15
Tovább »
 
Beszállókártya
Formátum: CD
Megjelenés időpontja: 2006-04-10
Tovább »

Kapcsolódó galériák