Számos neves magyar és külföldi produkció választotta már a Tom-Tom stúdiót. A nálunk dolgozó művészek között a magyar zenei élet széles skálája képviselteti magát!
Elérhetőségek

Tom-Tom Stúdió

Telefon:
+36 1 250 31 47

Fax:
+36 1 240 24 32

E-mail:
studio@tomtom.hu

Előadók

Váczi Eszter Quartet

Váczi Eszter Quartet

Váczi Eszter azon szerencsés jazz énekesnõk közé sorolható Magyarországon, akinek nevét nem csak a kifejezetten jazz iránt rajongók ismerik, hiszen számos mûfajban és produkcióban bizonyított. A Geszti Péter alapította Jazz+Az-nak köszönhetõen egyedi hangjával a populárisabb mûfajok kedvelõinek körében is népszerû elõadó lett. Beryvel készített Egyedül c. duettje egy évig állt a rádiós játszási listák élén, mindezek mellett a funky-sabb acid-jazzt játszó Szörp zenekarral több teltházas koncertet is adott.

Eszter a könnyedebb jazz mellett annak akusztikus változatát is rendkívüli eleganciával képviseli. Érthetõ hát, hogy egyenes út vezette õt a Liszt Ferenc Zenemûvészeti Egyetem jazzének szakára, ahol 2000-ben diplomázott. A Váczi Eszter Quartet megalapításával és a szóló album elkészítésével Eszter régi vágya teljesül: akusztikus jazzt énekel klasszikus jazztrió kísérettel saját önálló lemezén, a 2008-ban megjelent Vissza Hozzád című albumon.

A lemezre és a produkcióhoz a mûfaj kiválóságait sikerült egy csapattá kovácsolnia: a dalok szerzõje, hangszerelõje régi kollégája Gátos Iván (zongora), Gátos Bálint basszusgitáron és Mike Zsolt pedig dobokon kíséri. A produkció azért is kuriózum a hazai könnyûzenében, mert a saját dalok magyar nyelven, Eszter szövegeivel szólalnak meg a színpadon és a formáció nagylemezén. A különleges énekhangon túl a dalszövegek mondanivalójából még inkább megismerhetjük az érzékeny és szenvedélyesen elegáns énekesnõ legbelsõ titkait.

A koncert produkcióban elsõ önálló lemezük dalai mellett ismert jazz és hazai pop slágerek is felcsendülnek teljesen új felfogásban, hangszerelésben. Alkalmanként Eszter segítségére vannak nem kevésbé és sikeres kolléganõi Kozma Orsi és Behumi Dóri is.

2011-ben elkészült a Váczi Eszter és a Quartet Eszter kertje című albuma, mely méltó követője a platina lemez státuszt elért Vissza hozzádnak.

Az albumon két dalban klasszikus vonószenekar is komoly szerephez jut, illetve fuvolával és klarinéttal is kiegészültek. A legnagyobb meglepetés mégis az, hogy egy alkalommal franciául szólal meg Eszter dalszövege!Gátos Iván
Gátos Bálint
Mike Zsolt
Váczi Eszter

Bookmark and Share  
Előadó honlapja »

Kiadványok

 
Eszter kertje
Formátum: CD
Megjelenés időpontja: 2011-11-14
Tovább »
 
Vissza Hozzád
Formátum: CD
Megjelenés időpontja: 2008-08-14
Tovább »

Kapcsolódó galériák