Számos neves magyar és külföldi produkció választotta már a Tom-Tom stúdiót. A nálunk dolgozó művészek között a magyar zenei élet széles skálája képviselteti magát!
Elérhetőségek

Tom-Tom Stúdió

Telefon:
+36 1 250 31 47

Fax:
+36 1 240 24 32

E-mail:
studio@tomtom.hu

Előadók

Berki Tamás

Berki Tamás

Berki Tamás olyan jazz zenészekkel kezdte a pályáját a 60-as években, akiket a magyar jazz élet megalapítóinak is tekinthetünk. Egyedülállósága az énekesek közt elvitathatatlan, hiszen olyan egyedi és expresszív, hogy lemezeit hallgatva nem is nagyon tudjuk kivonni magunkat a hatása alól.

Életpályája is azt mutatja, hogy a jazz népszerűsítésére és szélesebb rétegekkel való megismertetésére törekszik. Ugyanis a Bartók Béla jazz konzervatórium elvégzése után öt évig az intézményben tanított. 1978-tól 19 éven át a Magyar Művelődési Intézet könnyűzenei fõmunkatársa, majd külsős rádiós szerkesztőként, televíziós szerkesztőként és újságíróként működik a magyar médiában.

1996-tól ismét tanít, mégpedig a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz ének szakán. Később pedig az MZTSZ által működtetett Kőbányai Zenei Stúdióban ének tanszékvezető. Mint énekes számos európai és hazai verseny és díj nyertese. 1976-ban Nemzetközi Ifjúsági Jazzénekes világversenyt nyert, 1985-ben felkerült a Nemzetközi Jazz Federáció hivatalos lapjának toplistájára a legjobb európai férfi jazz énekesek között. 2004-ben pedig megkapta a Magyar Jazz Szövetség Szabó Gábor díját, amelyet szakmabeliek ítéltek neki oda munkásságának elismeréseként. Életpályáját olyan neves zenekarok és zenészek kísérték, mint az Interbrass (Másik János, Dés László, Tomsits Rudolf, Tony Lakatos); Szakcsi Lakatos Béla, Fogarasi János, Pege Aladár, László Attila, Benkó Dixieland Band, Gonda János vagy Babos Gyula.

Sok más szólólemez, illetve közreműködői lemez mellett három szerzői lemeze jelent meg: 1984-ben Igazi Paradicsom, 1990-ben Jó reggelt címmel és 2004-ben a Tom-Tom Recordsnál kiadott utolsó lemeze „A Híd”. Lemezein olyan sokszínűséget fedezhetünk fel, amely csak nagyon kevés előadóról mondható el. A számok eredetiségét a sajátos szöveg és a zenei stílusok változatossága adja.

Bookmark and Share  
Előadó honlapja »

Kiadványok

 
A Híd
Formátum: CD
Megjelenés időpontja: 2004-11-16
Tovább »