Számos neves magyar és külföldi produkció választotta már a Tom-Tom stúdiót. A nálunk dolgozó művészek között a magyar zenei élet széles skálája képviselteti magát!
Elérhetőségek

Tom-Tom Stúdió

Telefon:
+36 1 250 31 47

Fax:
+36 1 240 24 32

E-mail:
studio@tomtom.hu

Előadók

Borlai Gergő

Borlai Gergő

Borlai Gergő napjainkban az egyik legkeresettebb  zenész Magyarországon. Saját bevallása szerint soha sem volt kérdés számára, hogy doboljon. Már három évesen próbálkozott a hangszeren Joe Morello és Harvey Mason hatására, akiket Dave Brubeck és Herbie Hancock lemezein hallott. Első tanárához, Nesztor Ivánhoz hat éves korában íratták, majd pedig Szanyi Jánostól tanulhatott. A dob mellett autodidakta módon megtanult basszusgitározni és zongorázni.

Fiatal kora ellenére rengeteg zenekarban játszott és körülbelül száz lemezen közreműködött. Az első együttes, ahova bekerült a Grencsó Kollektíva volt. Ezután következett a Makám, majd pedig a TinTin Quartett. Tehetségét bizonyítja, hogy ma is állandó tagja többek között Presser Gábor, Babos Gyula, Katona Klári, Charlie és Jamie Winchester & Hrutka Róbert zenekarának. De népszerű magyar filmek zenéjéhez is fűződik a neve (Szerelem utolsó vérig (Presser Gábor ), Valami Amerika (Pálvölgyi Géza), Kalózok (Jazz+Az-Dés László), A miniszter félrelép (Dés László). )

Borlai Gergő azonban nemcsak zenész, hanem zeneszerző is, hiszen tizenkét éves kora óta ír számokat, így 1998-ban meg is jelent első szólólemeze „17” címmel. Zenei világára nagyon sokan hatottak; külföldi előadók közül Jaco Pastorius és John McLaughlin, magyarok közül pedig Presszer Gábor, Babos Gyula vagy Tátrai Tibor csak hogy néhányat említsünk.

De igazából Borlai Gergő zenéje nem köthető valakinek, vagy valamilyen irányzat zenéjéhez, hanem egyszerűen mindent befogad, ötvöz, és összegyúr valami egészen különleges egyveleggé, amiben mindenki megtalálja a neki tetszőt. A zenekart, amellyel ezt a különleges hangzásvilágot létrehozták, European Mantra-nak hívják. Az együttes 2001-ben alakult meg, amelyben Lukács Péter gitározik, aki Gergő mellett a másik zeneszerzője is a quartettnek, Nagy János szintetizátorozik és Papesch Péter basszusgitározik. Az együttes zenei stílusa pedig nem határozható meg egyszerűen, ha Gergő definícióját vesszük, akkor azt mondhatjuk, hogy trash-metal-pop-funk-jazz-rock-ot játszanak. De a lényeg, hogy a zenekar kortárs instrumentális számai telt házas koncerteket eredményeznek.

2004-ben Gergőnek megjelent második szólólemeze a Tom-Tom Records gondozásában, Sausage címmel, amelyen olyan előadók működtek közre, mint Winand Gábor, Jamie Winchester, Fekete Kovács Kornél, Zana Zoltán vagy Borbély Mihály. Az album minden korosztálynak ajánlott, mert felfedezhetők rajta a jazz alapoktól kezdve az elektronikus hangzásokon keresztül a mai divatos zenei stílusokig minden, ami csak beleférhet egy albumba. Egy mondatban Borlai Gergő mindenhonnan merít, élményekből, érzelmekből és minden hallott zenéből, ami tetszik neki és beépíthető hangzásvilágába.

Bookmark and Share  
Előadó honlapja »

Kiadványok

 
Sausage
Formátum: CD
Megjelenés időpontja: 2004-09-02
Tovább »