Számos neves magyar és külföldi produkció választotta már a Tom-Tom stúdiót. A nálunk dolgozó művészek között a magyar zenei élet széles skálája képviselteti magát!
Elérhetőségek

Tom-Tom Stúdió

Telefon:
+36 1 250 31 47

Fax:
+36 1 240 24 32

E-mail:
studio@tomtom.hu

Főbb hírek

We Will Not Go Down - Ákos remix
2013.09.11. 18:09

A HURTS után a Compact Disco-nak készített remixet Ákos

- We Will Not Go Down -

A Compact Disco nyári slágere három hónap alatt a rádiók nagy kedvence lett.
A „We Will Not Go Down” című dalhoz Ákos készített izgalmas remixet.

A nagy sikerrel turnézó énekes-dalszerző-producer néhány hónapja a HURTS brit duó slágerét értelmezte át: a Miracle című dalhoz készült Ákos-remixek nemzetközi szinten is pozitív visszajelzéseket kaptak. Míg a Hurts esetében vonósátirat és a ‘80-as éveket idéző mix született, addig Ákos a Compact Disco egyébként pörgős party slágeréhez lassabb, sötétebb hangzásvilágot társított.

A srácok évekkel ezelőtt az MTV Icon koncerten találkoztak először személyesen, amikor Ákos a koncert után gratulált a Compact Disco tagjainak az „Indiántánc” és a „Minden ami szép volt” feldolgozásokhoz. Néhány hónappal később a csapat Ákos felkérésére már az aktuális slágerének remixén dolgozhatott.

- Azt tudom, hogy tetszett neki, amit az MTV Icon koncerten bemutattunk, és ennek köszönhetően ránk bízta „A fénybe nézz” egyik remixváltozatát, majd később újra felkért minket az „Előkelő idegen” című dalának átértelmezésére – meséli Begi mosolyogva.

Pál Gábor – a Compact Disco billentyűse – szerint megtisztelő Ákos hozzáállása. Soha nem gondolták volna, hogy egyszer fordul a kocka.

- Amikor készült a „We Will Not Go Down”, megmutattunk egy munkaverziót Ákosnak. A turnéja közepén egyszer csak jelezte, hogy szeretné széttekerni a nótát, mi meg örömmel adtuk oda a sávokat és vártuk kíváncsian a végeredményt. Ez szerintünk nagy szó, meg is voltunk illetődve, hiszen ő nem gyakran csinál ilyet.

A végeredménnyel mindenki elégedett. Walkó Csaba nagyon örült, amikor a még készülő remix egy rövid részletét megmutatta nekik Ákos.

- Egy fesztiválfellépésen találkoztunk, nagyon jó viszonyban vagyunk, régóta szerettem volna viszonozni a nekem készített korábbi munkáikat. Szerettem volna izgalmas, mai, ugyanakkor számomra fontos zenei hatásokat felvillantó átiratot készíteni. Szerintem a remixnek akkor van értelme, ha elüt az eredetitől, új megvilágításban, másik oldaláról próbálja megmutatni a dalt.

Bookmark and Share  

Kapcsolódó előadók

Kapcsolódó galériák