Számos neves magyar és külföldi produkció választotta már a Tom-Tom stúdiót. A nálunk dolgozó művészek között a magyar zenei élet széles skálája képviselteti magát!
Kosár tartalma Tételek száma: 0
Tételek értéke: 0 Ft
Elérhetőségek

Tom-Tom Stúdió

Telefon:
+36 1 250 31 47

Fax:
+36 1 240 24 32

E-mail:
studio@tomtom.hu

CD bolt

 
Dönc Ödön
 
Dönc Ödön, aki megmentette a világot
Formátum: CD
Megjelenés időpontja: 2007-09-12
db

Egy igazán kedves kiadvány jelent meg a Tom-Tom Records gondozásában az év végére. Egy meselemez az apróságok nyelvén nem csak gyermekeknek, Dönc Ödön történetérõl, aki lírai érzékenységénél fogva hamar szembesül azzal a világot fenyegetõ hatalmas problémával, amirõl a történet írója, Vívó Zoé így fogalmaz:

„Mi mind, osztályon felülien élünk. A probléma az, hogy nem vesszük észre. Ezért vagyunk elégedetlenek. Hogy felismerjük rendkívüli helyzetünket, figyelni kell. A Figyelem, nem görcsös koncentráció. Egyszerû beengedés, akár a lélegzetvétel. Az emberek, kutatják hogyan szabaduljanak meg zaklató gondolataiktól, érzéseiktõl. Ki akarják kapcsolni az elmét, hogy a ’nemgondolkodás’ nyugalmát átélhessék.
Valójában, az elmét nem kikapcsolni kell, hanem csodálkozni tanítani. Ez a csodálkozás: a figyelem. Nem ÖNKÍVÜLETBE, hanem ÖNFELEDTSÉGBE juttat. Ez az önfeledtség boldogságunk kulcsa. Még soha sem láttam önfeledt embert elégedetlennek. De mi az, ami elég lenne? A Minden. Ezt a mindent nyújtja át a Figyelem. Ezért írtam mesét, a világot mentõ figyelemrõl.”
A mese hõsei Rácz Lõrinc, Bognár Krisztina, Novák István, Street Gábor (Huba) és Anehoo játékosan változatos hangszínein szólalnak meg, amihez a zenei kíséretet Rubik Ernõ írta meg zongorára. Dönc Ödön kalandos megoldáskeresését Vívó Péter grafikái teszik még színesebbé.

Bookmark and Share  
Tracklista