Számos neves magyar és külföldi produkció választotta már a Tom-Tom stúdiót. A nálunk dolgozó művészek között a magyar zenei élet széles skálája képviselteti magát!
Kosár tartalma Tételek száma: 0
Tételek értéke: 0 Ft
Elérhetőségek

Tom-Tom Stúdió

Telefon:
+36 1 250 31 47

Fax:
+36 1 240 24 32

E-mail:
studio@tomtom.hu

CD bolt

 
Mesi - Guessous Majda Mária
 
Tőlem - Neked
Formátum: CD
Megjelenés időpontja: 2022-10-21

Zenei híd Magyarország és Törökország közt: megjelent Guessous Mesi Junior Prima díjas népdalénekes, dalszerző ötödik lemeze „Tőlem-Neked” címmel, a Tom-Tom Kiadó gondozásában!

Az énekes a szólóének, valamint saját hangszerjátékának bensőségességével közelebb szeretné hozni a török közönséghez a magyar zenei hagyományt és a magyar hallgatókhoz a török vokális zenei csemegéket. Mesihez mindig közel állt az „a capella” (kíséret nélküli) előadásmód. 2010-ben zeneakadémista évei alatt szólóénekesként ismerhette meg a közönség a FolkBeats országos tehetségkutatónak köszönhetően, melyen megosztott első helyezésben- amerikai turné, lemezmegjelentetés jutalmában - részesült népzene-világzene kategóriában. Most érkezett el az első szólólemez ideje, melyen ismert magyar és török népdalok fonódnak össze két nyelven, magyarul és törökül.

A lemez elsősorban a magyar és a török anyanyelvűeknek szól, akik 10 közismert népdal kétféle feldolgozásán keresztül „mutatkoznak be” egymásnak. Mindkét nemzet az eredeti nyelv mellett saját anyanyelvén is hallhatja vagy éppen tanulhatja meg a másik nép dalát. Egy műfajilag is színes válogatást hallhatunk Mesitől: szerelmes, katona, Istenhez szóló, lakodalmas népdalok alkotnak egy zenei szövetet számos magyar és török népzenei nagytájat képviselve.  A műfordítás Dr. Erdal Şalikoğlu és Mesi közös munkájának érdeme. A lemez megjelenését az Nemzeti Kulturális Alap és a Halmos Béla Programiroda támogatta.

Kapcsolódjunk egymáshoz, zenei anyanyelvünkhöz a magyar és a török népdalok varázslatos világán keresztül!

Guessous Mesi Junior Prima díjas, ötlemezes népdalénekes, dalszerző. A Zeneakadémián végzett népi ének előadóművészként és tanárként, ahol 7 éven át népi ének főtárgyat tanított. Török népzenei tanulmányait Erasmus ösztöndíjasként Isztambulban kezdte 2009-ben a Zeneakadémia szárnyai alatt. Azóta a török népzene megkerülhetetlen részévé vált Mesi színes zenei világának. Rendszeresen koncertezik Magyarországon és külföldön egyaránt. Koncertjei által a világ számos pontján teremt hidat kultúrák között: 2022-ben a Dubaji Világkiállításon, Törökországban, valamint Marokkóban képviselte hazánkat.

 

Bookmark and Share  
Tracklista