Számos neves magyar és külföldi produkció választotta már a Tom-Tom stúdiót. A nálunk dolgozó művészek között a magyar zenei élet széles skálája képviselteti magát!
Kosár tartalma Tételek száma: 0
Tételek értéke: 0 Ft
Elérhetőségek

Tom-Tom Stúdió

Telefon:
+36 1 250 31 47

Fax:
+36 1 240 24 32

E-mail:
studio@tomtom.hu

CD bolt

 
Quimby
 
Family Tugedör
Formátum: CDVD
Megjelenés időpontja: 2006-12-07

Másfél évtizedes lett, rendes kamaszkorba lépett a hazai zenei porond egyik legfontosabb zenekara, a Quimby. És ami azt illeti, az együttes meg is adja a módját az ünneplésnek. A Quimby a jeles jubileumot egy, a Katona József Színházban megrendezésre kerülő dupla színházi koncerttel indította, egy különleges válogatáslemezzel és egy sajátos, valóban quimby-s DVD-vel folytatta, egy minden bizonnyal emlékezetes Petőfi Csarnok-koncerttel tetőzi be, majd egy január 1-i finom és különleges fellépéssel zárja le. Nézzük tehát szépen sorban, miről is van szó.

1. A válogatáslemez és a DVD

A december 6-án megjelenő születésnapi CD/DVD címe Family Tugedör. A CD-rész, mondanunk sem kell, nem hagyományos, „klasszikus” válogatáslemez, hanem annál sokkal szubjektívabb, ha úgy tetszik, sokkal személyesebb portéka. Nem kizárólag a „slágereket” tartalmazza, sőt: sokkal inkább egyfajta izgalmas keresztmetszet a másfél évtizedes zenekar munkásságából, a Quimby-univerzumot alkotó tangókkal, sanzonokkal, savas elszállásokkal, recsegős blues-okkal és egyszerű kis dalokkal. Az igazi érdekesség két újrarögzített dal, a Fekete Lamoure és az Unom. A válogatás-CD azért is kuriózum, mert a rajta található felvételeket tartalmazó albumok nagy része (a 2003 előttiek) már szinte alig kapható kereskedelmi forgalomban.
A gazdag tartalommal megtöltött DVD legalább ennyire sajátos és intim vizuális egyveleg Kiss Tibiék világából. Nem kizárólag klipek, hanem azok is, meg annál sokkal több is, csupa érdekesség és különlegesség - színpad mögötti felvételek, próbatermi szösszenetek, maradandó furcsaságok, interjúrészletek, morzsák és szilánkok, klubkoncertek, nagykoncertek, színházi hangulatú fellépés részletei, régi és újabb hangulatképek - mindez egyfajta dokumentarista keretbe foglalva. Mindkét kiadvány nyolc napon túl gyógyuló élményt okoz!

2. PeCsa

Bár a Quimby nem először lép fel a Petőfi Csarnokban, ez a mostani alkalom mégis más, mint a többi, hiszen akárhogy is nézzük, a közönség és a zenekar szempontjából egyaránt ez a koncert a nagy szülinapi mulatság. A zenekar bő, az aktuális Quimby-programra épülő, egyben a válogatáslemezre rímelő, a zenekar elmúlt tizenöt évét gazdagon reprezentáló műsorral, hozzá különleges vizuáliával, mondjuk úgy: látványos külcsínnel és persze igencsak tartalmas belbeccsel készül a jeles alkalomra. A koncert vendége a hiperkarmás Frenk és zenekara.
Jegyek elővételben a Petőfi Csarnok pénztárában kaphatóak

3. Varázszene

Végül, de nem utolsósorban: a zenekar a „jubileumi ünnepségsorozatot” egy különleges koncerttel fejeli meg. A Quimby 2007 első napjának estéjén (január 1., hétfő, 21.00) a budapesti Gödör Klubban (Bp., V., Erzsébet tér) „varázszene” címszóval ad speciális, a szokásosnál kötetlenebb, improvizatív, szőnyegen üldögélős, családias koncertet. Így zárul be a születésnapi kör és nyer még komolyabb értelmet a Family tugedör jelmondat.
Jegyár: 2000 Ft.- (jegyek elővételben is válthatóak a Gödör klubban, vagy a www.vilagveleje.hu oldalon)

Bookmark and Share  
Tracklista