Számos neves magyar és külföldi produkció választotta már a Tom-Tom stúdiót. A nálunk dolgozó művészek között a magyar zenei élet széles skálája képviselteti magát!
Kosár tartalma Tételek száma: 0
Tételek értéke: 0 Ft
Elérhetőségek

Tom-Tom Stúdió

Telefon:
+36 1 250 31 47

Fax:
+36 1 240 24 32

E-mail:
studio@tomtom.hu

CD bolt

 
Fusio Group
 
Stickman
Formátum: CD
Megjelenés időpontja: 2007-06-12
db

2007 Januárjában került rögzítésre a Fusio Group immáron negyedik, STICKMAN című lemeze.Az új album - akár csak az előzőek - Szendőfi Péter vadonatúj szerzeményeit tartalmazza, melyek más eddig megjelent lemezen  nem hallhatóak.Egy-két szerzeményben ismét visszatér az elektronika, mint ahogy az jellegzetessége volt a régebbi lemezeknek, de itt csak színfoltként hallható néha egy-egy effektszerű hangzás, vagy aláfestés.A dalok mindegyike külön-külön jellegzetes karakterrel bír, mégis az album egységes stílust és hangzást mutat.


Csak néhány érdekesség: A felvételek most is – ahogy mindig – nagyon jó hangulatban zajlottak, leszámítva Szendőfi és Barabás küzdelmeit az influenza vírussal. Néhány jól sikerült nóta felvétele orbitális pizza rendelésbe torkollott. A harmadik „Pros & Cons” című track végén hallható YODA hangszínen elhangzó kis mondatocska is egy ilyen után született meg Barabás Tomi szájából, amikor bejátszott valami figurát, ami nem feltétlenül passzolt a nóta végéhez.Ennek magyarázataként mondta bele a beszélő mikrofonba azt az ominózus „Csak egy ötlet volt, kivághatod” mondatot. De legalább a mondat rímel..
A több mint tíz éves múltra visszatekintő zenekar Stickman-je a legkerekebb, legkiforrottabb lemez az eddigiek közül.Az ország első vonalbeli muzsikusaiból álló együttes egy újabb lépést tett előre sajátos stílusa és hangzásvilága megalkotásában.
A lemez érdekessége még a lemez borítója, amely a művész édesapjának kezemunkáját dicséri. Az ember nagyságú acélszobrot Szendőfi Attila a kert végében otthagyott, selejtre ítélt hulladékból alkotta meg. A figura merev, mint egy igazi Stickman - pálcikaember, mégis rendkívül dinamikus és lendületes. Külön kiváló karakter a mosolygós arc a félre fésült frizurával, ami alapvetõ mottója lett az albumnak.
A friss album bemutatására elsőként az Almássy Téri Szabadidő Központ Jazz klubjában került sor Június 20-án. A nagyszabású koncertet a Duna Televízió is rögzítette az ottani jazzsorozat kiemelt részeként. A lemezbemutató koncert indította a Fusio Group nyári fellépéseinek sorát, hiszen az együttest a július folyamán láthatjuk még Budapesten a Gödör Klubban, vidéken a Balatonfüredi és a Balatonboglári Jazz Fesztiválokon, valamint Kapolcson a Művészetek Völgyében.

A zenekar tagjai:

Elek István: szoprán-és tenorszaxofon
Kormos János: gitár
Romhányi Áron: billentyűs hangszerek
Barabás Tamás: basszusgitár
Szendőfi Péter:dobok, zenszerzés

Bookmark and Share  
Tracklista
The Circle
Get Adobe Flash player
Weird Blues
Get Adobe Flash player
Pros & Cons
Get Adobe Flash player
I Don't Know Yet
Get Adobe Flash player
Plus One
Get Adobe Flash player
Chix Trix
Get Adobe Flash player
Stickman
Get Adobe Flash player
Star Wars
Get Adobe Flash player