Számos neves magyar és külföldi produkció választotta már a Tom-Tom stúdiót. A nálunk dolgozó művészek között a magyar zenei élet széles skálája képviselteti magát!
Kosár tartalma Tételek száma: 0
Tételek értéke: 0 Ft
Elérhetőségek

Tom-Tom Stúdió

Telefon:
+36 1 250 31 47

Fax:
+36 1 240 24 32

E-mail:
studio@tomtom.hu

CD bolt

 
Bartók Eszter
 
Indigo
Formátum: CD
Megjelenés időpontja: 2007-11-15
db

Bartók Eszter második lemeze az Indigo címet kapta. A dalok az emberi lét mélyebb rétegeit tárják fel, amiben mindenki megtalálja saját életének odaillő mozaikjait. Eszter barátságról, útkeresésről, belső tisztaságról, szerelemről énekel sajátos zenei nyelvén.


Debütáló lemezéhez hasonlóan most is műfaji határokat feszeget és stílusosan válogatja össze a különböző zenei elemeket. Az albumon szereplő számok ugyanis egyenként beilleszthetők a soul, blues, r’n’b vagy a jazz műfajába.
Ahogy már megszokhattuk a zeneszerző-énekesnőtől a mély mondanivaló ellenére a dalok dinamikus, lendületes tempója egy változatos egységet alkot, amelyben hemzsegnek a kreatív zenei megoldások, és az ügyes hangszerelési ötletek.
Az Üvegvilág című albumkezdő számából klip is készült, amely Eszter ötletei alapján tökéletesen tükrözi a dal mondanivalóját. A zeneszám ugyanis a pillanat törékenységéről, és annak emlékeinkben való megőrzéséről szól. A dal elején ezt a pillanatot Eszter stílusosan cselló megszólaltatásával hangszerelte.
A változatos zenei stílusok különböző zenészek közreműködésével szólalnak meg:
A Repülnek a gondok című számban Pribojszki Mátyás szájharmonikázik; a Love affair címet viselő dalt pedig Eszter bátyjával, Bartók Zsolttal együtt játszotta fel. A dal a kettejük által alapított Clips zenekar szerzeménye. Zsolt nemcsak zenészként, de szövegíróként is hozzátett Eszter második albumához: Az első lemez sikerszámának, a Félhomyálynak az angol nyelvű átdolgozását szerezte, amely ráadásként szerepel a legfrissebb korongon.
A vendég előadók közül mindenképp említést érdemel a Fekete-Kovács Kornél által vezetett Modern Art Orchestra. Eszter a Beszállókártya című lemez készítésekor is nagy sikerrel dolgozott együtt a zenekarral, így az Indigo a kialakult jó munkakapcsolat folytatása lett, annyi különbséggel, hogy a Big Bandre hangszerelt dal most magyarul hangzik el és szövegében is megidézi a műfaj aranykorát.
Eszter Indigo című második szerzői lemeze tehát rendkívül igényes zenei megoldásokat, szövegvilágában pedig letisztult érzelemi világot sejtet. Sokat elárul az énekesnő törékeny bensőjéről Az emlékeim nélkül c. különleges dal, ami Esztertől megszokott módon lírai gitárkísérettel kezdődik. A refrénben pedig ütős hangszerként a konga teszi hangzásában egyedivé.
Zenei és szövegi mondanivalójával számos meglepetést és hangulatot tartogat az album mindazok számára, akik egy tiszta és őszinte órát szeretnének eltölteni mozgalmas hétköznapjaikban.  

Bookmark and Share  
Tracklista
Üvegvilág
Get Adobe Flash player
Repülnek a gondok
Get Adobe Flash player
Kitakarva
Get Adobe Flash player
Szívritmuszavar
Get Adobe Flash player
Az emlékeim nélkül
Get Adobe Flash player
Hamisan igazabb
Get Adobe Flash player
Barátság mélyről
Get Adobe Flash player
Aki igazán vagy
Get Adobe Flash player
Tétova szavak
Get Adobe Flash player
Film
Get Adobe Flash player
Képzelt kicsi táj
Get Adobe Flash player
Neked adnék mindent
Get Adobe Flash player
Love affair
Get Adobe Flash player
Let the song in [Félhomályból]
Get Adobe Flash player