Számos neves magyar és külföldi produkció választotta már a Tom-Tom stúdiót. A nálunk dolgozó művészek között a magyar zenei élet széles skálája képviselteti magát!
Kosár tartalma Tételek száma: 0
Tételek értéke: 0 Ft
Elérhetőségek

Tom-Tom Stúdió

Telefon:
+36 1 250 31 47

Fax:
+36 1 240 24 32

E-mail:
studio@tomtom.hu

CD bolt

 
Impresseve
 
Elveszett Idő
Formátum: CD
Megjelenés időpontja: 2007-12-17
db

Ígéretes kiadvánnyal bővült  2007 év végére a magyar könnyűzenei lemezek tárháza. Fiatal tehetségek alkotják az Impresseve nevű formációt, akik cseppet sem vesztegették az időt a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem kapuját elhagyva. Hosszú hónapok fáradtságos munkájának eredményeként megszületett debütáló albumuk Elveszett idő címmel a Tom-Tom Records gondozásában. Új hang, új formáció és merőben igényes egyedi stílus.

Az albumon a zeneszerző Torják Dávid saját szerzeményei szerepelnek, aki különféle stílusokból kevert egy igényes zenei koktélt a szélsebesen bővülő rajongótábor és zenész kollégái számára. Dávid gitárosként és basszusgitárosként a Jazz Tanszak elvégzése előtt is számos irányzatot képviselő formációban játszott, így a kedvenc stílusaiból vegyített össze egy energikus funkys, popos néhol acid-jazzes anyagot, imitt-amott belecsempészve némi keleties fűszert is vagy éppen elektronikus hangzást. A harmadik dal Jó reggelt címmel, akár egy frissítő reggeli torna, lágy keleti csípőringatás vegyítve funky-s fejbiccentésekkel. A lemez címadó nótája (Elveszett idő) szövegvilágában régi emlékeket, érzéseket felidéző melankolikus hangulatba kalauzol, amit nagyon ötletes hangszereléssel lendületes tempóban adnak elő. Zseniális hangszer arzenált vonultat fel az idő múlásának és az óra ketyegésének szimbolizálására a zenekar alapítója Zsoldos Dániel vibrafonos ütőhangszeres. Játékával és ötleteivel kifejezetten egyedivé teszi a zenekar hangzásvilágát, amit tökéletesen kiegészít Györfi Anna érzéki énekhangja.
A lemezt olyan kiváló vendégzenészek közreműködésével rögzítették, akiknek neve további garanciát jelent az igényes és minőségi végeredményre. Barta Zsolt gitáron, Borlai Gergő és Golovics Ferenc dobokon, Dennert Árpád szaxofonon és Zsoldos Béla vibrafonon játszik az együttes bemutatkozó anyagán. A nyolc dalt tartalmazó albumon a zeneszerző Torják Dávid és Zorga Attila szövegei szerepelnek.
Az elkészült kiadvány hűen tükrözi a zenekar igényes, változatos és előremutató stílusát, amit a jövőben is képviselni szeretne. Koncertjeiken is előszeretettel lépnek fel vendégzenészekkel, garantálva a mindig friss és színes zenei élményt.

Bookmark and Share  
Tracklista
Intro
Get Adobe Flash player
Elveszett Idő
Get Adobe Flash player
Jó Reggelt
Get Adobe Flash player
Elmállott Kövek
Get Adobe Flash player
L-Tér
Get Adobe Flash player
Between the Raindrops
Get Adobe Flash player
Szavak Nélkül
Get Adobe Flash player
Óhatatlan Veszteségek
Get Adobe Flash player