Számos neves magyar és külföldi produkció választotta már a Tom-Tom stúdiót. A nálunk dolgozó művészek között a magyar zenei élet széles skálája képviselteti magát!
Kosár tartalma Tételek száma: 0
Tételek értéke: 0 Ft
Elérhetőségek

Tom-Tom Stúdió

Telefon:
+36 1 250 31 47

Fax:
+36 1 240 24 32

E-mail:
studio@tomtom.hu

CD bolt

 
Kalengo
 
World Fusion
Formátum: CD
Megjelenés időpontja: 2008-08-14
db

Rozsdaszínűre kopott öreg gőzhajó, százéves nyikorgó deszka kikötő, elsárgult hajókötelek, amelyekkel kontrasztként a távolban derengő mai nagyvárosi felhőkarcolók elmosódott képe.  Ez a Kalengo „World Fusion” című bemutatkozó albumának címlapja, amely nemcsak hangulatának egzotikumában, színeiben, de szimbolikájában is illik a zenéjükre.
A Kalengo stílusa az autentikus zene és a fúziós jazz egyéni ötvözete, a népzenei háttérben megtalálhatók a jazz gyökerei, szűkebb környezetünk és orientál zenei behatások is. Mindezek együtt alkotják a Kalengo zenéjének életteli megszólalását, amely egyfajta „világok fúziója” is lehetne. A sajátos atmoszférát legtöbbször az akusztikus ütőhangszerek és a mai hangzású szintetizátor együttes használatának magával ragadó kontrasztja adja. A két hangszer kiemelése nem véletlen, ugyanis a zenék a kitűnő billentyűs-zongorista, György Ákos, és az alapító, invenciózus dobos-ütőhangszeres, Mády Kálmán szerencsés összetalálkozása révén jöttek létre. Az album minden zenésze kiválóan bízonyítja, hogy ebben a különleges műfajban is tud maradandót akotni. A lemez  több dalában is feltűnik a zenekar újonnan érkezett énekesnője, Sztankovits Kata, akinek kiemelkedő hangi adottsága és életvidám egyénisége jól illeszkedik a Kalengo differenciált, de energikus játékához.
A zenekar a nevét egy kelet-afrikai beszélődob fajtáról kapta.  A   névválasztás a hangszer akusztikájának csodálatán túl jelképes is: az ősi kalengo dobbal, megszólalásának beszédszerű hangja miatt üzeneteket továbbítottak. Jó ötlet, hogy maga a lemez is egy rövid, de szép ívű beszélődob szólóval indul, ezzel adva hírt az album világrajöttéről. A lemezt meghallgatva, a változatos hangszerelésű, nagyszerű szólókkal teli, színes dalokban valóban mindenütt beszélnek a hangszerek, dobok. Nem is véletlen, hogy a többnyire fesztiválokon szereplő, nagyszínpadivá érett produkciót sokszor alig akarja a közönség leengedni a színpadról.

Bookmark and Share  
Tracklista
Africa
Get Adobe Flash player
On the Way
Get Adobe Flash player
Desert Song
Get Adobe Flash player
Oasis
Get Adobe Flash player
Mirage
Get Adobe Flash player
South Wind
Get Adobe Flash player
Lonely Bird
Get Adobe Flash player
Urban Rider
Get Adobe Flash player
Mediterranean Dance
Get Adobe Flash player
Back to Home
Get Adobe Flash player
Street Joy
Get Adobe Flash player