Az élő előadás a legnagyobb élmény, amely a zenéhez és a színpadi művészethez köthet.
Elérhetőségek

Tom-Tom Stúdió

Telefon:
+36 1 250 31 47

Fax:
+36 1 240 24 32

E-mail:
studio@tomtom.hu

Referenciák

 
Fonogram Díjátadó Gála
2012.05.08. - Fonogram 2005-2012

Évente rendezik meg Magyarország legrangosabb popzenei eseményét, a Fonogram - Magyar Zenei Díj Gálaestet. A Millenáris Teátrum színpadán számos nagyszerű előadót láthattunk élőben fellépni, akik kiváló produkciókat mutattak be nemcsak a helyszínre meghívott több száz szakmai résztvevő, de a televízió képernyője előtt ülő nézők százezrei számára is.


Az eseményt rendező Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége évről évre egyre színvonalasabb, érdekesebb névsort vonultat fel az eseményen, melyen egyaránt találhattunk népszerű, közismert, minőségi popzenei előadókat, modern és nemzetközi szinten is helytálló fiatal rock-bandákat, valamint egészen csodálatos világzenei előadókat is. A produkció szervezője és bonyolítója már hetedik esztendeje a Tom-Tom Hangstúdió, hozzájuk számos kiváló szakember csatlakozott a közös munka során.

 

A helyszín

 

Az eseménynek már visszatérően a Millenáris Teátrum ad otthont, ez az a helyszín, amely adottságaival a legjobb lehetőségeket nyújtja a gála megrendezéséhez.

Mint ismeretes, a közelmúltban bővült televíziós stúdiója, mely élő közvetítésekre is kiválóan alkalmas. A meglévő, jórészt analóg lámpapark, illetve annak installációs lehetőségei rugalmasan szolgálták a fővilágosító elképzeléseit. Az elrendezésében választható, automatizált nézőtér zárt állapotában a beépítésnek adott kellő helyet, a stúdiótér átadásakor  kinyílva emelkedő széksoraival a színpadokra kényelmesen rálátó szakmai közönségnek szolgált kényelmére. Az épületben szellős előtér, kellő számú öltöző és kiszolgáló helyiség is található. Az energia ellátás stabilan megoldott, még a későbbiekben sorolt, igen jelentős mennyiségű eszközparkot is stabilan táplálta meg.

Minden műszaki adottság mellett külön kiemelendő, hogy országos szinten is kiváló, napra készen képzett és készséges szakembergárda dolgozik az intézményben.

A Fonogram díj odaítélésénél a zenei előadók egész éves tevékenysége és lemezeladási adatai számítanak, így a zsűri csak az új esztendő első heteiben dönthet a nyertesekről, a MAHASZ pedig a programban fellépő produkciókról.

 

A száztíz perces élő adás – a közönség visszajelzései, illetve a nézettségi adatok alapján - az eddigi legsikeresebb díjátadó gála a zeneiparban.A közvetítés során elsőként az országban 16:9-es képarányú, HD minőségű zenei élő adást továbbítottunk a nézőkhöz.

A zenekarok és előadók kiváló partnereink voltak, kivétel nélkül pontosan és felkészülten vettek részt a produkcióban.

 

Zsidei János

Tom-Tom Stúdió, a gála technikai vezetője