Célunk a magas zenei értéket hordozó alkotások felkarolása. Feladatunk mindenek előtt az, hogy a zeneszerző művének minél szélesebb körű felhasználását elősegítsük.
Elérhetőségek

Tom-Tom Stúdió

Telefon:
+36 1 250 31 47

Fax:
+36 1 240 24 32

E-mail:
studio@tomtom.hu

Starhill Publishing Bemutatkozás

A 1997-ben megalakult, a Tom-Tom Stúdió és a Tom-Tom Records lemezkiadó mellett működő Starhill Publishing zeneműkiadó célja a magas zenei értéket hordozó alkotások felkarolása, menedzselése.

A három vállalkozás, bár különböző tevékenységeket ölel fel, mégis azonos céllal működik: művészeink munkájának segítése, a hangfelvétel rögzítésétől kezdve a hangfelvétel-kiadáson és terjesztésen át a zenei jogok gondozásáig, azaz a zeneműkiadásig.
Ez utóbbi, „publishing”-nek is nevezett tevékenység több részfeladatot ölel fel, mindenképpen meg kell különböztetni a hangfelvétel-kiadástól.

Míg a hangfelvétel-előállító az előadóval állapodik meg egy adott hangfelvétel kiadására vonatkozóan, a zeneműkiadó az alkotás szerzőjével áll szerződéses viszonyban, és az adott zenemű változatos felhasználásán munkálkodik.
Publisherként feladatunk mindenek előtt az, hogy a zeneszerző művének minél szélesebb körű felhasználását elősegítsük, közreműködjünk a zenemű promóciójában, széles nyilvánossághoz közvetítésében.
Ez a gyakorlatban igen változatos formákat ölthet, az egyre modernebb technológiák elterjedésével újabb és újabb lehetőségekkel találkozhatunk.
Ilyenek többek között a filmes felhasználások: reklámfilmek; mozifilmek főcímdala, betétdala; videoklipek készítése, nyilvános előadások, az eredeti zeneszám feldolgozása, kottanyomtatás, és minden egyéb lehetőség megragadása a zenemű felhasználására, népszerűsítésére.

Bookmark and Share