Kiadónk elkötelezetten támogatja a tehetséges előadóművészeket, a kimagasló zenei produkciókat. Célunk, hogy minél több tehetséges előadónak biztosítsunk lemezhez jutási lehetőséget!
Kosár tartalma Tételek száma: 0
Tételek értéke: 0 Ft
Elérhetőségek

Tom-Tom Stúdió

Telefon:
+36 1 250 31 47

Fax:
+36 1 240 24 32

E-mail:
studio@tomtom.hu

Előadók

Kiskalász

Kiskalász

A zenekart 2009-ben alapította a szerzőpáros Varga Bori (ének, fúvós-hangszerek) és Sántha Gábor (ének, gitár). Először csak úgy gondolták készítenek egy igényesen meghangszerelt albumot a gyerekek számára, de annyira nagy siker lett Bartos Erika verseiből megzenésített „Zsákbamacska”című első lemezük, hogy nem volt kérdés a folytatás. Zenész barátaikkal, Boros Attilával (basszusgitár) és Mogyoró Kornéllal (ütőhangszerek) közösen megalakult a Kiskalász zenekar.

Koncepciójuk lényege, hogy a gyerekekkel, egy egyszerű zenei nyelven keresztül megismertessék a különféle furának tűnő hangközöket (pl. tritónusz), nem hétköznapi lüktetéseket (7/8) és a különböző zenei világokat - lehetőség szerint az adott stílusra jellemző, autentikus hangszereken előadva -, fejlesztve ez által a gyerekek oly érzékeny és fogékony hallását. Az elgondolás bejött :). A „Zsákbamacska” lemezt 2010-ben jelölték Fonogram-díjra az „Év gyereklemeze” kategóriában illetve 2012-ben 5000 eladott példány után Aranylemez lett.  Szintén ezen a lemezen található a „Nem akarok” című dal mely, felkerült a „Nagy gyereklemez” című válogatás albumra, számos rangos hazai előadóval együtt.

       A sok pozitív visszajelzés után a következő lemezük - mely a „Százlábú”nevet kapta - szintén Bartos Erika azonos című verseskötetére készült, és a zenei elv, amire építkezik, megkönnyíti a gyerekeknek a néha oly bonyolultnak tűnő verstanulást. Ezt a lemezt is jelölték az „Év gyereklemeze”- ként, illetve 2013-ban szintén bearanyozódott.

    Párhuzamosan a gyerekkoncertek mellett 2012-ben megjelent a „Hepehupa”című harmadik stúdióalbum, mely szintén Bartos Erika versmegzenésítéseket tartalmaz és a címadó dalhoz készült báb-animáció igen népszerűvé vált a gyerekek körében.

Egy évvel később, különleges ötlettel kereste meg a zenekart az Eisberg cég. Olyan gyereklemezt szeretnének, mely meséken keresztül megismerteti és megszeretteti az apróságokkal az egzotikus nevű salátákat, és kevésbé kedvelt zöldségeket. Ennek a konstruktív közreműködésnek az eredményeképpen jött létre a „Salátamánia” promóciós album. Olyan jó visszajelzések érkeztek a salátás lemezzel kapcsolatban, hogy a zenekar úgy döntött, kiadót keres az anyaghoz. Így jelent meg a TOMTOM Records gondozásában a negyedik Kiskalász album, a „Salátamánia”.

Érdekesség: A Kiskalász név egy, a szerzők által kitalált mesevárosra utal. Mint utólag kiderült, valamikor állítólag tényleg létezett egy ilyen nevű település. Aki nem hiszi, járjon utána…..

Bookmark and Share  

Kiadványok

 
Gyere az állatkertbe
Formátum: CD
Megjelenés időpontja: 2017-12-08
Tovább »
 
Salátamánia
Formátum: CD
Megjelenés időpontja: 2015-10-22
Tovább »