Kiadónk elkötelezetten támogatja a tehetséges előadóművészeket, a kimagasló zenei produkciókat. Célunk, hogy minél több tehetséges előadónak biztosítsunk lemezhez jutási lehetőséget!
Kosár tartalma Tételek száma: 0
Tételek értéke: 0 Ft
Elérhetőségek

Tom-Tom Stúdió

Telefon:
+36 1 250 31 47

Fax:
+36 1 240 24 32

E-mail:
studio@tomtom.hu

Előadók

Gustave Tiger

Gustave Tiger

A budapesti Gustave Tiger zenekar többnyire kétperces, feszes dalai abszurd történelmi tablók, ahol bizarr módon fér meg egymás mellett az artpunk, a pszichedelikus rock- és
a független gitárzene.

Az új felállással 2016 tavaszán új nagylemezzel jelentkező zenekar régmúlt korok történeteiről mesél, ahol gyakran jelennek meg nagy formátumú történelmi személyiségek, a múlt őrült figurái.

Mindez persze egyáltalán nem oktató jelleggel történik, a zenében, a szövegekben és
a zenekarban is egyaránt jelen van az irónia,
az abszurd és a groteszk humor.

 

Biográfia 

 A Moog- és (az egykori) Hammer of Gods-tagok által alapított Gustave Tiger zenekar 2013-ban debütált a Mitanni Mares című EP-vel, melyet a két alapító tag, Dorozsmai Gergő (gitár, ének) és Szabó Csaba (basszus, vokál) Mezősi Péter dobossal kiegészülve rögzített.
A trió idővel kiegészült Szurcsik Erika énekesnővel, így ebben a felállásban jelent meg 2014-ben az első nagylemez, az At The Idyll's End, amely kiemelkedő szakmai és kritikai fogadtatásban részesült: 2014-ben az Index szerkesztősége az év legjobb magyar lemezévé választotta!

A szecesszionista punkrock zenét játszó együttes 2015-ben bejutott az Index dalversenyének döntőjébe a Sister Sybarite c. dalával, majd az év elején részt vett a texas-i SXSW showcase-fesztiválon. 2015 nyarán új felállással kezdett koncertezni a zenekar: dobos poszton Fekete Dávid (Broken Cups, Terrible Ted), basszusgitáron Hó Márton érkezett, ezzel egyidőben Szabó Csaba gitár-vokálra váltott. Ez év októberében az együttes felkerült a Rough Trade lemezbolt/kiadó aktuális válogatására, a Counter Culture 15-re, olyan előadók mellé, mint Sufjan Stevens vagy Björk.

A Gustave Tiger új nagylemeze 2016 májusában jelenik meg Chaste and Mystic Tribadry címmel, ezen szerepel egy magyar nyelvű szám is (Senki se tenger), június elején pedig több állomásos angliai turnéra indul a zenekar, melynek során érintik Londont, Liverpoolt és Manchestert is.

Bookmark and Share  

Kiadványok

 
Chaste and Mystic Tribadry
Formátum: CD
Megjelenés időpontja: 2017-05-25
Tovább »

Kapcsolódó galériák