Kiadónk elkötelezetten támogatja a tehetséges előadóművészeket, a kimagasló zenei produkciókat. Célunk, hogy minél több tehetséges előadónak biztosítsunk lemezhez jutási lehetőséget!
Kosár tartalma Tételek száma: 0
Tételek értéke: 0 Ft
Elérhetőségek

Tom-Tom Stúdió

Telefon:
+36 1 250 31 47

Fax:
+36 1 240 24 32

E-mail:
studio@tomtom.hu

Előadók

Trio á la Kodály

Trio á la Kodály

A zenekar kortárs zenei felfogásban kívánja feldolgozni és bemutatni az egyik legkiválóbb magyar zeneszerző és zenepedagógus műveit. Az interpretációkban teret nyer a kollektív improvizáció is, hangsúlyozva a kiindulópontot adó művek és a zenekar által megfogalmazott új művek élő zenei szövetként való értelmezésének fontosságát.

A zenekar tagjai

Oláh Dezső - zongora
Erdő Zoltán - klarinét, tárogató
Tar Gergely - ütőhangszerek

Oláh Dezső - zongoraművész, a Trio A'la Kodály vezetője és zeneszerzője 
Napjaink talán egyik legaktívabb és legkreatívabb fiatal művésze 2009-ben diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékén, Oláh Kálmán zongoraművész növendékeként. Ugyanebben az évben az elsők között nyerte el a Junior Prima Díjat, s emellett a Művészek Magyarországért díj 2009. MMD jelöltje volt.
Számos zenei verseny díjazottja 2006-2009 között, (pl. International Kodolányi jazz Competition: Legjobb szólista; 2008- Az év legjobb zeneszerzője (a Magyar Jazz Szövetség rendezésében); 2007- Országos Jazz Zenekari Verseny legjobb zenekar (Magyar Jazz Szövetség); 2006 és 2007 Az év legjobb szólistája díj (Magyar Jazz Szövetség); 
Ezidáig 2 lemeze jelent meg, Oláh Dezső Septet Hungarian Dreams és Columbus Jazz Nights Vol 1 címmel.
Felkérést kapott a Dreams From Hungary megírására (2009. március 15-i ünnepség a Bartók Béla Nemzeti hangverseny teremben). Részt vett az MR2 Szimfonik Live hangszerelésében és megbízást kapott Szabó Csilla: Komoly dolgok című nagyjáték filmjéhez filmzene írására. 
Számos hazai és nemzetközi fellépést tudhat maga mögött, ezek közül kiemelkedők Pálhegyi Mátéval tartott duo koncertjeik a Művészetek palotájában, szereplés a Prágai Nemzetközi Jazz Zongoraszóló Fesztiválon, valamint a Jazz Showcase rendezvényeken való fellépés a
Művészetek Palotájában. Több formációban játszik, de zenei sokoldalúságát a Duna televízió és a Bartók Rádió műsorkészítő stábjaiban is megmutathatta már.

Erdő Zoltán - klarinétművész, klarinéttanár
Tizenhárom évesen a VI. Országos Klarinétversenyen a zsűri különdíját kapta. 2000-től számos nemzetközi klarinét-mesterkurzus résztvevője.
2006-ban vette át klarinéttanári diplomáját a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetében, majd 2008-ban Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem klarinétművész szakán diplomázott. 
2006-ban eredményesen szerepelt a torinói Marco Fiorindo nemzetközi klarinétversenyen, valamint 2005-ben és 2007-ben a carlinoi nemzetközi klarinétversenyen, majd 2008-ban a ljubljanai nemzetközi klarinétversenyen. Tanárai voltak: Bálint Béla, Sándor Ferenc, Novák András, Szitka Rudolf, Szatmári Zsolt és Kiss Gy. László. A hétköznapokon aktív klarinét-tanár, de emellett gyermekkora óta játszik a nagyapjától örökölt hangszeren, egy 110 éves Stowasser tárogatón. Szólókoncerteken kívül több formációban is megszólaltja e-ritka hangszert, a klasszikus zenétől a népzenén át egészen a jazzig, nem csak az országhatárainkon belül, hanem a tengerentúlon (New York, Toronto - 2010) is.

Tar Gergely - dobos, ütőhangszeres tanár, session zenész
A világzenei és könnyűzenei műfajok képviselőjeként számos zenekarból ismert (Omar Bashir Band, Khalifa Band, CubaRitmo, Andreas, Mozaique, Etnorom, Sasvári Sándor Band, Lippai Andrea és a Flamen Corazon Arte, Ricardo Salsa Band, Everland Gospel).
Kísérőzenészként rendszeres közreműködője a Nemzeti Táncszínház produkcióinak. Az ütőhangszerekkel autodidakta módon kezd foglalkozni még az alapfokú zeneiskolai tanulmányai alatt, később a hazai és külföldi művészek workshop-jainak rendszeres látogatója. Fő érdeklődési körei a dél-amerikai, a karibi és spanyol műfajok, de emellett az arab zene és a jazz számos területe is foglalkoztatja. 2009-ben végzett a Kőbányai Zenei Stúdió dob tanszakán. Számos hazai - világzenei és pop-produkció kiadványain szerepel közreműködőként.

 

Bookmark and Share  

Kapcsolódó galériák