Kiadónk elkötelezetten támogatja a tehetséges előadóművészeket, a kimagasló zenei produkciókat. Célunk, hogy minél több tehetséges előadónak biztosítsunk lemezhez jutási lehetőséget!
Kosár tartalma Tételek száma: 0
Tételek értéke: 0 Ft
Elérhetőségek

Tom-Tom Stúdió

Telefon:
+36 1 250 31 47

Fax:
+36 1 240 24 32

E-mail:
studio@tomtom.hu

Előadók

István, a király

István, a király

2007 augusztusában elindult a Magyar Televízió tehetségkutató mûsora, amelyben a 25 éve sikeres és teltházas elõadásokat megért István, a király rockopera jubileumi elõadásához keresték az új generáció legtehetségesebb, István királyait, Koppányait és a többi szereplõit. A közel egy évig futó sorozat alatt összeállt a Társulat a jubileumi elõadás sorozathoz és a kiadványhoz, ami a napokban került a boltokba. A produkció az új fõszereplõk mellet teljesen új alapokat, a mai kor igényeinek megfelelõ hangzást kapott az új generáció kiváló muzsikusai által.

Sok mindenben áttörést jelentett az elsõként 1983-ban bemutatott rockopera, hiszen zenei stílusában a populáris, a népzenei, valamint az egyházi gregorián dallamok ötvözõdtek, ami akkoriban az elsõ ilyen volt a hazai zenész színjátszás történetében. A szerzõk Szörényi Levente és Bródy János zenei múltja is sokkal inkább a pop zenében gyökerezik. A zeneszerzõ páros Boldizsár Miklós Ezredforduló címû drámája alapján írta meg az István, a király rockoperát.

Az MTV szereposztó tehetségkutató mûsorának a Társulat gyõzteseinek fõszereplésével (István - Feke Pál; Koppány - Vadkerti Imre; Sarolt - Éder Enikõ; Gizella - Simon Boglárka; Réka - Herczeg Flóra; Torda - Tóth Attila; Táltosasszony - Fejes Szandra; Laborc - Varga Lajos) a döntõ után egy hónappal, június 17-én mutatták be a 25 éves jubileumi elõadást a Papp László Sportarénában, Szikora János rendezésében. Az elõadásról felvételt készít a Magyar Televízió, amit a 25. évforduló alkalmából, 2008. augusztus 20-án került adásba.

Társulatba került 16 énekes mesterkurzuson vett részt, egyhetes komplex színészi képzést kaptak. Híres énekesek és a rockopera korábbi szereplõi is csatlakoztak a produkcióhoz, akik segítették az új szereplõk felkészítését a jubileumi elõadássorozatra.

Bookmark and Share  

Kiadványok

 
István, A Király 25 Éves Jubileumi Kiadvány
Formátum: CD, DVD
Megjelenés időpontja: 2008-06-17
Tovább »

Kapcsolódó galériák