Kiadónk elkötelezetten támogatja a tehetséges előadóművészeket, a kimagasló zenei produkciókat. Célunk, hogy minél több tehetséges előadónak biztosítsunk lemezhez jutási lehetőséget!
Kosár tartalma Tételek száma: 0
Tételek értéke: 0 Ft
Elérhetőségek

Tom-Tom Stúdió

Telefon:
+36 1 250 31 47

Fax:
+36 1 240 24 32

E-mail:
studio@tomtom.hu

Előadók

Kőszegi Imre

Kőszegi Imre

A sokoldalú jazz dobos, Kőszegi Imre, nemcsak muzsikus és zeneszerző, hanem pedagógus is, emellett hosszú ideig a Magyar Jazz Szövetség elnöke volt. Fiatal dobosként Pege Aladár együttesében játszott: a formáció a hatvanas években számos nemzetközi elismerésben részesült.

Első saját együttesét 1975-ben alapította, amely a Rhythm and Bass nevet viselte. A különleges felállás Kőszegi munkáját dicséri, hiszen az együttes két fafúvósból, egy dobosból és egy ütősből állt. 1980-ban egy nemzetközi együttest alakított Jack Gregg amerikai basszusgitárossal, Zbigniev Namyslowski lengyel szaxofonossal és Gárdonyi László magyar zongoristával. Saját zenekarai mellett együtt játszott még a „Super Trio” és a „The Creative Art Ensemble” formációkkal.

Kőszegi Imre sodró ritmusaival, vérbő tempójával hozza lázba a közönséget. Játékán a legnagyobb amerikai dobosok - Philly Joe Jones, Elvin Jones, Art Blakey, Tony Willliams, Jack DeJohnette –stílusjegyei érzékelhetők.

Számos zenésszel muzsikált együtt pályafutása során: Larry Coryell, Steve Grossman, Bireli Lagrene, Trilok Gurtu, Teddy Wilson és Frank Zappa. Mint a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszakának tanára, sok fiatal zenésszel koncertezik együtt. A művészt a magyar jazz életben való kiemelkedő teljesítményéért Lyra-díjjal, eMeRTon-díjjal, valamint a Magyar Köztársaság Érdemrend Tisztikeresztjével tüntették ki.

Bookmark and Share  

Kiadványok

 
Drums Poetica
Formátum: CD
Megjelenés időpontja: 2006-06-19
Tovább »