Kiadónk elkötelezetten támogatja a tehetséges előadóművészeket, a kimagasló zenei produkciókat. Célunk, hogy minél több tehetséges előadónak biztosítsunk lemezhez jutási lehetőséget!
Kosár tartalma Tételek száma: 0
Tételek értéke: 0 Ft
Elérhetőségek

Tom-Tom Stúdió

Telefon:
+36 1 250 31 47

Fax:
+36 1 240 24 32

E-mail:
studio@tomtom.hu

Előadók

Kimnowak

Kimnowak

A Kimnowak az igényes, értékorientált rock zene képviselője Magyarországon, amely olyan számokkal tudott a slágerlisták élére kerülni, mint a „Hol van az a nyár?” vagy a „Gyémánt”. Mindkettőt azóta is rendszeresen játsszák a rádióállomások, és jelentős rajongótáborral bírnak, amely az összes olyan felmérésben, amely a legjobb magyar slágerek rangsorát próbálják felállítani az elsők között szerepel.

Az együttes megalakulása három névhez kötődik: Novák Péter énekes, Nagy Gergely basszusgitáros és Pribil György gitáros. Hármójukhoz vendégként hívták Dióssy D. Ákost, aki billentyűs hangszereken játszik, illetve Nyíri Sándort, aki dobol az együttesben.

A zenekar öt nagylemezt és egy válogatás albumot jelentetett meg az elmúlt évek során és ezekkel számos díjat és szakmai elismerést zsebelt be.

A „Hol van az a nyár?” című daluk klipjét Silló Sándor benevezte a Magyar Televízió videóklip fesztiváljára, ahol három díjat nyert: a legjobb rendezői munkáért, vágásért és előadásért. Egy évvel később ugyanez a klip 13. helyen végzett a Music Television Eurovideo Contestjén.

Tűz van babám című első lemezükért az Év felfedezettjének járó Arany Zsiráfot vehették át.

Második lemezük, a Fekete zaj a legjobb hangmérnöki munkáért járó Arany Zsiráfot kapta, de az album nem a címadó dalról, hanem a Gyémánt című számról lett híres, amely azóta is a leggyakrabban játszott hazai felvételek közé tartozik.

1996-ban a Kimnowak benevezett a Radio France International Rock and Pop in the East elnevezésű versenyre, ahol különdíjat nyert, illetve ennek részeként az MCM francia zenecsatorna a zenekar egyik koncertjét huszonhat országban sugározta, ezen kívül pedig a Fekete zaj és az Ópium című dalaikat magyar nyelven megjelentette egy válogatás albumon.

A Kimnowak tehát nemcsak Magyarország egyik legsikeresebb rock zenekara lett, hanem, nemzetközi szinten is díjakat és elismeréseket kapott.  

Az első két „sikeralbum” után további két lemez született, Utcazene és Lepkegyűjtő címmel, amelyek után tagcsere és kiadóváltás is történt a zenekarban. Dióssy D. Ákos helyett Sárik Péter játszott a billentyűkön. Legutolsó A Ház című  lemezük pedig már a Tom-Tom Records-nál jelent meg, amelyet a Wan2 magazin szerkesztői a 2003-as év legfigyelemreméltóbb lemezeként emlegettek.

A Kimnowak együttes tehetsége, kreativitása és ötletessége nem csupán a zenében mutatkozik meg, hanem színházi produkciókban is, illetve Novák Péter az együttes frontembere rendszeres szereplője kulturális, programajánló vagy akár tehetségkutató műsoroknak.

Novák Péter
Pribil György
Nagy Gergely
Nyíri Sándor

Bookmark and Share  
Előadó honlapja »

Kiadványok

 
A Ház
Formátum: CD
Megjelenés időpontja: 2003-05-21
Tovább »