Kiadónk elkötelezetten támogatja a tehetséges előadóművészeket, a kimagasló zenei produkciókat. Célunk, hogy minél több tehetséges előadónak biztosítsunk lemezhez jutási lehetőséget!
Kosár tartalma Tételek száma: 0
Tételek értéke: 0 Ft
Elérhetőségek

Tom-Tom Stúdió

Telefon:
+36 1 250 31 47

Fax:
+36 1 240 24 32

E-mail:
studio@tomtom.hu

Előadók

Kontor Tamás

Kontor Tamás

A gitáros,énekes zeneszerzõ 1977-ben született Miskolcon, ahol kellõ alapokat kapott a késõbbi zenei pályához. Szülei elõször hegedűre majd pedig zongorára járatták a helyi zeneiskolában. A komolyabb zenélgetés azonban a Képzõművészeti Egyetemen kezdõdött.

A Lelkes Állatok alapításakor basszusgitár híján Tomi lett a zenekar alapja. Három év alatt két albumuk jelent meg szerzõi kiadásban. A dalok funk-rock-fusion stílusban íródtak. Ezzel egy idõben rendszeresen zenélt már különbözõ helyeken az Indián Joe Blues Band-del. Az egyik ilyen koncerten találkozott elõször Szabó Leslievel, akivel aztán késõbb együtt is zenélt.

1999-tõl egy hangszerboltban dolgozott, ahol mindent elsajátíthatott a gitárkészítésrõl, a hangosításról és a stúdiótechnikáról. A zenélés ez idõ alatt sem maradt ki Tomi életébõl, mert ekkor dolgozta ki a country dalokból álló egy szál gitáros szólómûsorát, amivel aztán gyakorlatilag a Megasztárba való bekerüléséig fellépett számos budapesti és vidéki pub - ban.  2000 õszétõl a Lucky Boys Shuffle Band beugró gitárosa volt, ahol elõször szagolhatott bele a jazz világába.

Az egyik fellépésen Szabó Leslie magával hozta a Roy és Ádám énekesét, akivel Kontor Tamás hamar megtalálta a közös hangot és egy közös éneklés erejéig közösen is színpadra álltak. Egy év múlva Roy felhívta Tomit és meghívta a zenekarába basszusgitározni. Mivel Tomihoz egyébként is közel állt a Roy és Ádám zenei világa nem volt kérdés számára, hogy az általa nagyra becsült zenekar felkérésére igent mondjon.

2006 óta számos zenekarban folytatott tevékenysége mellett önálló szólókarrierbe kezdett. 2006 novemberében készítette el elsõ önállõ albumát Rengeteg év címmel, majd méltó folytatásként 2008-ban rögzítte a második, Véletlen hazatérsz címû lemezét.

Saját dalai összegzik mindazokat a sajátos stílus jegyeket, amelyeket Magyarországon kevés zenekar, zeneszerzõ használ. Stílusirányzatát tekintve a dallamos country rock mûfajába sorolható amiben, tökéletes harmóniában szerepel az elõadó különlegesen egyedi hangszíne és a számok dallam- ill. szövegvilága, kreatív zenei ötletekkel. Tamás szerzeményeiben a legtöbb hangszert saját maga szólaltatja meg. A sokrétű hangszeres tudás mellett pedig kifogyhatatlan dalok sora mutatja, hogy a Kontor Tamás féle életigenlõ, pozitív mondanivaló és dallamvilág új színekkel töltheti fel a mindennapokat.

Bookmark and Share  

Kiadványok

 
Véletlen Hazatérsz
Formátum: CD
Megjelenés időpontja: 2008-05-28
Tovább »
 
Rengeteg Év
Formátum: CD
Megjelenés időpontja: 2006-11-29
Tovább »

Kapcsolódó galériák