Kiadónk elkötelezetten támogatja a tehetséges előadóművészeket, a kimagasló zenei produkciókat. Célunk, hogy minél több tehetséges előadónak biztosítsunk lemezhez jutási lehetőséget!
Kosár tartalma Tételek száma: 0
Tételek értéke: 0 Ft
Elérhetőségek

Tom-Tom Stúdió

Telefon:
+36 1 250 31 47

Fax:
+36 1 240 24 32

E-mail:
studio@tomtom.hu

Előadók

Lerch István

Lerch István

Lerch István olyan zongorista-zeneszerző, akinek nevéhez felejthetetlen slágerek fűződnek, hiszen ki ne ismerné a Várj míg felkel majd a nap, vagy a Jég, dupla whiskyvel című dalokat. Zenei tanulmányait már általános iskolás korában elkezdte és tizenkét évig klasszikus darabokat játszott hangszerén, a zongorán. Később azonban jobban kezdték érdekelni a könnyű zenei műfajok, és már szakközépiskolában alakított egy együttest, amiből később megalakult a V’73 nevű zenekar. Bár a zenekarnak nem adatott meg a nagy kiugrás lehetősége, fennállásuk alatt turnézhattak az Omega, illetve az LGT együttesek élőzenekaraként. Mindeközben Lerch István elvégezte a jazz zongora szakot, ahol Szakcsi Lakatos Béla volt a tanára.

1977-ben a Metronom fesztiválon találkozott Demjén „Rózsival”, aki éppen elhagyni készült a Bergendy Együttest, és mivel a V’73 zenekar nem hozta Lerch István számára azt, amit ő várt, ketten- Herpai Sanyival és Menyhárt Jánossal kiegészülve -megalakították a V' Moto Rock együttest. Az áttörést a Várj míg felkel majd a nap című sláger jelentette a banda számára. Amikor Lerch István néhány dala, mint a Tűzvarázsló vagy az Angyallány nagy sikert aratott, Lerch István úgy döntött, hogy egyedül szeretne albumot készíteni. A V’ Moto Rock feloszlott, Lerch István pedig 1989-ben megkezdte szólólemezének felvételeit, amelyből a Különös bolygó című album született meg.

Pályája nagyon sokrétű, hiszen szólólemezei elkészítése mellett olyan sikerszámokat írt Charlie-nak, mint a „Jég, dupla whiskyvel”, vagy a „Mindenki valakié” és még sorolhatnánk. Dalokat szerzett még Malek Andrea és Koncz Zsuzsa számára és zenét írt A hercegnő és a kobold című rajzfilmhez.
Szóló karrierjét olyan lemezek fémjelzik, mint az 1991-es 10 és ½, az 1994-ben megjelent Szomjas angyalok, 1999-es Good bye című albuma és a 2001-ben kiadott 30 év zene.

Addigi munkássága összefoglalásaként 2004. december 29-én Lerch István nagyszabású koncerttel lepte meg közönségét a Budapest Kongresszusi Központban, „50. Szimfónia” címmel. A koncert igazi meglepetése az volt, hogy a szerző külön erre az alkalomra újrahangszerelte legszebb dalait, mégpedig egy 60 tagú szimfonikus zenekarra. Zseniális játékával maga csalogatta elő a Steinway zongorából az örökzöld dallamokat, így a zenekarral kiegészülve egy 35 perces „kis-szimfóniát” varázsolt a színpadra.

A koncert második felvonásában zenésztársai, Koncz Zsuzsa, Kovács Kati, Horváth Charlie, Malek Andrea és a Cotton Club Singers idézik fel egy-egy dallal Lerch pályájának fõbb állomásait, közös élményeiket. A dalok, amik a szerző kiváló tehetségéről mesélnek: Az ördög tegnap a városban járt, Ki nevet a végén, Érj utol, Gyere és szeress, Ébredés és Tűzvarázsl., Ezeket a szerzeményeket a Szimfónia mellett szintén hallhatjuk a CD-n.
Munkásságát szemlélve az sem lehet véletlen, hogy a lemezen összefoglalt életművéért augusztus 20-án átvehette Sólyom László köztársasági elnöktől az egyik legrangosabb állami kitüntetést, a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét.
Az albumot meghallgatva nem lehet kétségünk afelől, hogy a díj méltó helyre került!

A közelmúltban a Megasztár kapcsán újra előtérbe került a neve és egyik dala, a Jégszív, amely a versenyt megnyerő Caramel Nyugalomterápia című albumára új hangszerelésben felkerült. Caramel megbecsülését azzal fejezte ki, hogy sztárvendégnek kérte fel Lerch Istvánt lemezbemutató koncertjére, ahol együtt adtálk elő a dalt.

Bookmark and Share  
Előadó honlapja »

Kiadványok

 
50. Szimfónia
Formátum: CD
Megjelenés időpontja: 2009-09-07
Tovább »

Kapcsolódó galériák