Kiadónk elkötelezetten támogatja a tehetséges előadóművészeket, a kimagasló zenei produkciókat. Célunk, hogy minél több tehetséges előadónak biztosítsunk lemezhez jutási lehetőséget!
Kosár tartalma Tételek száma: 0
Tételek értéke: 0 Ft
Elérhetőségek

Tom-Tom Stúdió

Telefon:
+36 1 250 31 47

Fax:
+36 1 240 24 32

E-mail:
studio@tomtom.hu

Előadók

Naplegenda

Naplegenda

A bizonyítottan közönség kedvenc Magyar Állami Népi Együttes hét év alatt közel 90 előadást megért, 5 országot megjárt, a Nap kultuszt bemutató monumentális táncprodukciója hamarosan DVD-n is megtekinthető.

A MÁNE legfőbb törekvése, hogy a népi kultúrák hagyományait, értékeit nagyszínpadi körülmények között mutassa be, sikeresnek bizonyult, hiszen folyamatos teltházas közönség előtt szerepel produkcióival és elnyerte a Príma Primissima közönségdíját.

A Naplegenda olyan kelet-európai színeket, hangulatokat megidéző látványos táncelőadás, amely mind tartalmában, mind látványában a néptánc világában eddig még nem ismert élménnyel ajándékoz meg bennünket. Mihályi Gábor koreográfiája, a nap kultusza köré fonódva az emberi lét minden történését felöleli: a szerelmen, a férfi és nő harcán, a kitartáson, a szenvedélyen át a férfisorson és a belső vívódásokon keresztül a haragig.

A koreográfia Nikola Parov friss hangzású, dinamikus, ősi motívumokat görgető népszerű zenéjével együtt jeleníti meg a Sötéttől a Világosig, a Napkeltétől Napnyugtáig váltakozó nappalok, a tavaszból a nyárba, őszbe, télbe forduló évszakok ritmikus újjászületését, az ember életpályáját.

A produkció DVD felvétele 2007 őszén készült a Művészetek Palotája Fesztivál Színházában Gyöngyösi Szabolcs rendezésében.

Bookmark and Share  
Előadó honlapja »

Kapcsolódó galériák