Kiadónk elkötelezetten támogatja a tehetséges előadóművészeket, a kimagasló zenei produkciókat. Célunk, hogy minél több tehetséges előadónak biztosítsunk lemezhez jutási lehetőséget!
Kosár tartalma Tételek száma: 0
Tételek értéke: 0 Ft
Elérhetőségek

Tom-Tom Stúdió

Telefon:
+36 1 250 31 47

Fax:
+36 1 240 24 32

E-mail:
studio@tomtom.hu

Előadók

Orsi

Orsi

A P. Mobil és a Tunyogi Rock Band énekesének lánya, Tunyogi Orsi nagy szépszerűségnek örvend a magyar popszakmában.

Nővérével, Bernadettel már kis korukban az Operaház gyerekkórusában énekeltek, majd Toldi Máriánál kezdtek el a szakmával komolyan foglalkozni. Orsi az első vokál munkákba is nővérével együtt kezdett bele.

Később a magyar popszakma nagyjai mögött énekelt, mint vokalista.
Közel kétszáz lemezen hallható a hangja, köztük az R-Go, a Rapülők és az Omega albumain. Hosszú évekig énekelt Charlie, a Tátrai Band és Ákos koncertjein és lemezein.

1997-ben sok vokalista társához hasonlóan ő is szólókarrierbe kezdett. „Ha lemegy a nap…” címmel megjelent első nagylemeze, amelyen a dalok nagy részét a lemez zenei producere, Dorozsmai Péter szerezte. 
Az album nagy siker lett, és a Ganxta Zolee rapbetétjével népszerűvé vált címadó dal országos népszerűséget hozott az énekesnőnek. A szakmai elismerés sem sokáig váratott magára, hiszen a lemez megjelenése utáni évben az „Év felfedezettje”-ként, Arany Zsiráf díjjal jutalmazták.

 Az énekesnő nem késlekedett a második lemez elkészítésével, hiszen 1998-ban megjelent második szóló albuma Egy csepp méz címmel. Majd három év hallgatás után 2001-ben megszületett a 7 másodperc című nagylemez .
Az album címadó dala Neneh Cherry Seven seconds című számának magyar feldolgozása, amelyet Orsi Ákossal énekelt fel még évekkel a lemez megjelenése előtt. A feldolgozás jogát azonban csak másfél éves egyeztetés után sikerült a kiadónak megszereznie.

A sláger Orsi szólókarrierjének kezdetét is meghatározta, hiszen ezt a dalt énekelte azon a próbafelvételen, amely után Dorozsmai Péter lemezszerződést ajánlott neki. A sláger érdekessége még, hogy szólóját Tátrai Tibor gitározza. A lemezen nem ez lett az egyetlen duett, mert Orsi nővérével, Bernadettel is énekel egy közös számot.

Orsi 2001 óta folyamatosan szerepel különböző zenei produkciókban: például láthattuk őt a Herendi Gábor által rendezett Magyar Vándor című filmben. A „Hárem” jelenetből klip és dal is készült, amely előkelő helyet foglalt el a zenecsatornák és a rádiók slágerlistáján. Orsi gyermekkori álma vált valóra, amikor testvérével megalapították közös énekiskolájukat.   

2006 januárjában pedig a Rapülők együttes újra koncertet adott, aminek apropójából a régi, legendás vokálcsapat – Auth Csilla, Szolnoki Péter, Czerovszky Heni és Tunyogi Orsi- újra összeállt. A könnyű zenében gyakori jelenség, hogy valaki vokalistaként indul el a pályán, s egy idő után a színpad hátsó részéből a reflektorfénybe kerül, elindítva saját szólókarrierjét. Tunyogi Orsinak ez olyan jól sikerült, hogy ma már nemcsak a hangja cseng jól a zenész szakmában, hanem a neve is.

Bookmark and Share  

Kiadványok

 
7 Másodperc
Formátum: CD
Megjelenés időpontja: 2002-11-19
Tovább »

Kapcsolódó galériák