Kiadónk elkötelezetten támogatja a tehetséges előadóművészeket, a kimagasló zenei produkciókat. Célunk, hogy minél több tehetséges előadónak biztosítsunk lemezhez jutási lehetőséget!
Kosár tartalma Tételek száma: 0
Tételek értéke: 0 Ft
Elérhetőségek

Tom-Tom Stúdió

Telefon:
+36 1 250 31 47

Fax:
+36 1 240 24 32

E-mail:
studio@tomtom.hu

Előadók

Tóth János Rudolf

Tóth János Rudolf

A daloknak, miként a könyveknek megvan a maguk sorsa. Tóth János Rudolfnak például esze ágában sem volt, hogy valaha szólólemezt készítsen. Megszokta, hogy csapatjátékos. Az volt a Bergendy együttesben is, az volt a Hobo Blues Band – ben, a Magyar Atomban és akkor is, amikor a Macskafogó című kultusz rajzfilm Négy gengszter című dalához kölcsönözte  nem mindennapi hangját.. De hogy ő álljon a fénykör közepébe...

Az ötlet Hetesi Péter Pál/G3 szövegíróban fogalmazódott meg, amikor a Magyar Atomban Tóth János Rudolf elénekelte a Black & Blue Cafe című dalát, melyet Tátrai Tibor a Tátrai Band 1999-es Mexicano című lemezére szánt, és csak „próbaképp” adta elő ez említett formációval.

Két évvel később összeállt annyi dal, mely pont kitett egy egész lemezanyagot. Az eredeti tervekben egy szál gitáros lemez szerepelt, de amint híre ment, hogy Tóth János Rudolf saját albumot készít, csatasorba állt a hazai blues – rock – jazz világ színe java. Tiszteletét tette az egész Magyar Atom: Tátrai Tibor -  gitár, Solti János – ütőhangszerek, Jamie Winchester – vokál, Zsoldos Tamás – basszusgitár. Hozzájuk csatlakozott kürtön és trombitán Fekete István és Fekete – Kovács Kornél, Szabó Tamás szájharmonikán, Bizják Gábor angolkürtön, Gyöngyösi Gábor Hammond orgonán, Marosi Zoltán tangóharmonikán. A munkába bekapcsolódott Tóth János Rudolf Evelyn lánya (ének, borítótervezet) és Henrik fia (ének, gitár) is.

A boldog – szomorú blues címre keresztelt album elkészültét sok-sok szeretet és baráti támogatás segítette, amely mai szemmel nézve messzemenőkig “trendetlen” vállalkozás volt a zenészek részéről.

Ezek a dalok magukért beszélnek. Szabálytalanságuk legnagyobb erényük. Ott vibrál bennük mindaz, ami a hatvanas évek kincsestárából igazán fontos. A megszólalás mégis nagyon XXI. századi. Ez a zene a maga útját járja, és vele az is, aki hajlandó igazán odafigyelni rá.... Kellemes utazást!

 „Végtelen utakon védtelen nyugalom.”

A dalok szövegét és a lemezajánlót Hetesi Péter Pál/G3 jegyzi.

Bookmark and Share  

Kiadványok

 
Boldog-Szomorú Blues Trendetlen
Formátum: CD
Megjelenés időpontja: 2009-05-10
Tovább »