Kiadónk elkötelezetten támogatja a tehetséges előadóművészeket, a kimagasló zenei produkciókat. Célunk, hogy minél több tehetséges előadónak biztosítsunk lemezhez jutási lehetőséget!
Kosár tartalma Tételek száma: 0
Tételek értéke: 0 Ft
Elérhetőségek

Tom-Tom Stúdió

Telefon:
+36 1 250 31 47

Fax:
+36 1 240 24 32

E-mail:
studio@tomtom.hu

Előadók

Nagyváry Quartet

Nagyváry Quartet

A vonósnégyes 2005-ben jött létre Budapesten. Tagjai a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem végzett hallgatói. Nevét Joseph Nagyváry-ról a Texas-i A&M Egyetem kutatójáról, a magyar származású hegedűkészítőről kapta, aki elsősorban a hangszerek faanyagának kémiai összetételét vizsgálja. Papp Dániel és Dúlfalvy Éva az általa készített hangszereken játszanak.

Mint magyar kamaracsoport, a klasszikus repertoár elsajátítása mellett az együttes feladatának tekinti kortárs művek előadását is, például 2006 őszén Rózsa Pál szerzői estjének előadója volt.

A kvartett rendszeres résztvevője a Nemzeti Filharmonikusok által szervezett kamaraesteknek. A 2006-ban (a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a Weiner Alapítvány szervezésében) rendezett Weiner kamarazenei versenyen I. díjat nyertek.

A vonósnégyes 2006 őszén sikeresen szerepelt a genfi nemzetközi kvartett versenyen.

2007-ben az együttes részt vett a Budapesti Tavaszi Fesztiválon Szakály Ágnes és Meláth Andrea partnereként (Sugár: Kaleidoszkóp bemutató előadás, Kodály: Fáj a szívem) és önálló élő koncerttel mutatkozott be a Magyar Rádió Márványtermében.

Bookmark and Share  

Kiadványok

 
Ludwig von Beethoven
Formátum: CD
Megjelenés időpontja: 2009
Tovább »