Számos neves magyar és külföldi produkció választotta már a Tom-Tom stúdiót. A nálunk dolgozó művészek között a magyar zenei élet széles skálája képviselteti magát!
Elérhetőségek

Tom-Tom Stúdió

Telefon:
+36 1 250 31 47

Fax:
+36 1 240 24 32

E-mail:
studio@tomtom.hu

Előadók

Kalengo

Kalengo

A Kalengo muzsikája különleges hangzás és kifejezésmód. A zenekar stílusa az autentikus zene és a fúziós jazz egyéni ötvözete, a népzenei háttérben megtalálhatók a jazz gyökerei, szűkebb környezetünk és orientál zenei behatások is. Ezek alkotják a Kalengo „Világok fúziója” életteli megszólalását, amit újonnan csatlakozott énekesnõjük is erõsít.  Műsorukra illik az Ethnic Groove  szójátékos elnevezés, amely ennek az etno zenei- és ritmusvilágnak a mai hangzásban való megjelenésére utal, ami a megszólalás sajátos atmoszféráját adja.

A zenekar a nevét egy kelet-afrikai beszélõ dob helyi elnevezésérõl  kapta. A névválasztás jelképes: az õsi kalengo dobbal, különleges akusztikájának beszédszerû hangja miatt üzeneteket továbbítottak.

A csapat életre hívója egy egyéni világú, innovatív dobos-ütõhangszeres , „Coleman” (Mády Kálmán), aki már legfiatalabb zenész éveiben is e műfaj szerelmese volt. Napjainkig is számos hazai produkció hívta vendégül elõadásaira.

A Kalengo zenekar társ-alapítója a kiváló zongorista és szintetizátoros, György Ákos, aki nemcsak sokféle stílusban otthonos, de termékeny zeneszerzõ is.  Áki egyben a hangzások mestere is, ami a hangszerelések mellett egyben érdekes szintetizátor-kezelést is jelent.

A zenekar újonnan érkezett fiatal énekesnõje Sztankovits Kata, akinek kitûnõ hangi adottsága és életvidám egyénisége jól illeszkedik a Kalengo differenciált de energikus zenei játékához.

A szaxofonos szólista, a kivételes zenei érzékenységû muzsikus, Kedl László,  Hangszerei: szoprán szaxofon, klarinét, furulya és más  fúvós hangszerek.

A zenekart kongása és ütõhangszerese az afro- kubai és latin ritmusvilág specialistája, Kátai István. Hangszerei: kongák, bongo, timbal, shaker és más afro-kubai  hangszerek.

A zenekar basszistája a fiatal tehetség, Takács Donát. Stílusérzéke és zenei adottságai révén szólói és kíséretei izgalmasak, játéka a zenekar hangzásának egyik meghatározó elemévé vált.

Bookmark and Share  
Előadó honlapja »

Kiadványok

 
World Fusion
Formátum: CD
Megjelenés időpontja: 2008-08-14
Tovább »

Kapcsolódó galériák