Számos neves magyar és külföldi produkció választotta már a Tom-Tom stúdiót. A nálunk dolgozó művészek között a magyar zenei élet széles skálája képviselteti magát!
Elérhetőségek

Tom-Tom Stúdió

Telefon:
+36 1 250 31 47

Fax:
+36 1 240 24 32

E-mail:
studio@tomtom.hu

Főbb hírek

László Attila Chennaiban
2012.01.24. 14:32

László Attila 2011 karácsonyán 2,5 éven belül 4. alkalommal járt IlayaRaaja neves indiai zeneszerző meghívására a dél-indiai Chennaiban, ahol ezúttal a zeneszerző nagyszabású koncertjén vett részt, szólistaként.

Kapcsolatuk 2000-ben kezdődött, amikor Raaja meghallotta Ones Upon A Time című László Attila Band cd-t.
Az első közös munkára Budapesten került sor: szólistaként hívta meg egy budapesti zenefelvételre, majd 2009-től kezdve több ízben Indiában is dolgoztak együtt.
László Attila korábbi meghívásai során IlayaRaaja filmzenéiben működött közre, illetve két alkalommal egy-egy hétig hangszerelésre, harmonizálásra tanította a mestert.

Az indiai komponista rendkívül népszerű és elismert hazájában, életművét több mint 900 filmzene fémjelzi, de az ő nevéhez fűződik az a szimfónia is, melyet (első ázsiai szerzőként) a Royal Filharmonikusok mutattak be Londonban.

Az év végi koncertre a 6 milliós Chennaiban a 12.000 fős Nehru Indoor Stadionban került sor.
A rendezvény az utóbbi 25 évben írt műveinek összefoglalója volt, egy nagy létszámú zenekar kíséretében (szimfonikus vonósok, 4 indiai ütős, 2 szitár, 4 billentyűs hangszer, indiai népi hangszerek, 10 férfi vokál, 10 női vokál, ritmus szekció, fafúvósok). A koncert léptékére jellemző, hogy 6 órán keresztül nonstop adták elő IlayaRaaja szerzeményeit a közreműködők.
A zenekar tagjai decemberben 12 órás próbákat tartottak, a zenei anyag nagy részét kívülről játszották.

Közreműködőként Indiából neves énekesek filmrendezők érkeztek, nagy megtiszteltetés volt, hogy első külföldi vendégművészként László Attilát hívta meg quartetjével.

László Attila szólistaként Raaja két szerzeményében játszott, valamint quartetjével egy önálló blokkban 3 saját szerzeményét is előadta.
A quartetben Nagy János (zongora), Papesch Péter (bass) és Németh Ferenc (dob) működött közre.

Bookmark and Share  

Kapcsolódó előadók