Számos neves magyar és külföldi produkció választotta már a Tom-Tom stúdiót. A nálunk dolgozó művészek között a magyar zenei élet széles skálája képviselteti magát!
Elérhetőségek

Tom-Tom Stúdió

Telefon:
+36 1 250 31 47

Fax:
+36 1 240 24 32

E-mail:
studio@tomtom.hu

Főbb hírek

Fusio Group - Wanna Dance?
2014.06.16. 16:24

A tavaly huszadik születésnapját ünneplő, a hazai fúziós jazz műfaj első számú képviselőjének számító Fusio Group a napokban jelentette meg új albumát Wanna Dance? címmel, a Tom-Tom Records gondozásában.

Ez az album a hatodik nagylemezük a sorban, és a zenekar hatalmas zenei átalakuláson ment keresztül az elmúlt 20 év alatt.
Teljesen egyéni stílusuk alakult ki, ami egyrészt a zenekar zeneszerző- hangszerelője, Szendőfi Péter keze nyomát viseli, másrészt a zenekar többi tagjának egyéni játékstílusa, illetve a rengeteg együtt játszás eredménye.

Jellemzőek a zenekarra a bonyolult, előre megkomponált szövevényes témák, szokatlan zenei szerkezetek, és a hatalmas energiákkal történő előadásmód, mely a zenekar egyik legfőbb ismérve. Ugyanakkor rengeteg improvizáció és spontanitás is jelen van, ellensúlyozva ezzel a komplex témákat, felszabadítva a kötöttségeket sugalló, megírt részeket.

A jazzre jellemző stílusjegyek mellett bőven megtaláljuk a rock, funk, és latin zene elemeit is, például a „Sam” vagy a „No Subject” című számokban

A Wanna Dance? album több szempontból is rendhagyó.

Két olyan szám is szerepel a lemezen /India, Improvisation #2/ amely kollektív zenekari improvizáció, minden előzetes próba, vagy megírt részek eljátszása, utólagos javítás, rájátszás nélkül. 

Ezen felül az album több olyan számot is tartalmaz, amelyek páratlan metrumban íródtak, ráadásul nem a "megszokott" páratlan metrumokban. A címadó szerzemény - Wanna Dance? - például 21/16-ban van, ami nem túl gyakori a jazzben.

A Fusio Group június 27-én mutatja be Budapesten első alkalommal a Wanna Dance? albumot a Budapest Jazz Clubban.

A zenekar tagjai:

Szendőfi Péter- dobok, samplerek, programok

Elek István- tenor- és szopránszaxofon

Kormos János- gitár

Romhányi Áron- billentyűs hangszerek

Barabás Tamás- basszusgitár

Bookmark and Share  

Kapcsolódó előadók

Kapcsolódó kiadványok

 
Fusio Group
 
Wanna Dance?
Formátum: CD
Megjelenés időpontja: 2014-06
Tovább »

Kapcsolódó galériák