Számos neves magyar és külföldi produkció választotta már a Tom-Tom stúdiót. A nálunk dolgozó művészek között a magyar zenei élet széles skálája képviselteti magát!
Elérhetőségek

Tom-Tom Stúdió

Telefon:
+36 1 250 31 47

Fax:
+36 1 240 24 32

E-mail:
studio@tomtom.hu

Főbb hírek

Kozma Orsi Quartet - Soulprints
2014.06.26. 14:11

Megjelent a Kozma Orsi Quartet legújabb stúdióalbuma, Soulprints címmel.

 

Letisztult dalok, erőteljes hangulat, gazdag érzelemvilág jellemzi az új lemezt.
Az albumon egyetlen kivétellel, -egy személyes zenei élményből született feldolgozáson kívül- saját szerzemények hallhatók, szólókkal és más kiegészítésekkel, szép vonós hangszereléssel kibővített lemez, valóban átélt érintettséggel.

A Quartet új albumán először dolgozott koncepciózusan vonósnégyessel, az első lemezen is közreműködő Tilia Vonósnégyessel.

A csapat a komplex anyag miatt először dolgozott zenei rendezővel, Galambos Zoltán személyében, aki nemcsak összefogta a lemezt, de az összes vokálhangszerelés is az ő nevéhez fűződik, illetve a keverés és a mastering is az ő munkáját dícséri.

Kozma Orsi a lemezről:
"Régóta érett az új lemez, örülök, hogy hagytuk kikristályosodni. Kereknek érzem ezt az anyagot, személyesnek, erősnek, kiforrottnak.
Azért Soulprints a címe, mert ezt éreztük  legtalálóbbnak az album hallgatásakor; a lelkünk, az életünk rezdüléseinek lenyomatai, itt tartunk most emberileg, zeneileg. Amikor nekiláttunk a munkának, azt mondtam a szerzőknek, Gábornak és Viktornak: fiúk, szép számokat szeretnék, pozitív, szerelmes, szeretettel teli lemezt!
Szerintem ilyen lett, igazán intuitív. Ahogy azt is megéreztem, hogy Galambos Zolit kell elhívnom zenei rendezőnek. Mindenki rá bízta magát, jó ízléssel, regeteg zenei ötlettel és szakértelmével gazdagította a lemezt.
Egyszóval Mindenkinek benne van szíve-lelke ebben a lemezben, remélem, a hallgatóit megérinti majd!"

A Quartet sound-ja követi az előző két album vonulatát, ugyanakkor nem zárkózik el hangzásbeli, vagy műfaji határok feszegetésétől sem.

A Quartet első lemeze (Hide and seek) 2008-ban jelent meg, melyen Hárs Viktor és Cseke Gábor kompozíciói, Hárs Viktor szövegei, valamint Szakos Krisztián magyar nyelvű számainak általa írt angol műfordításai is szerepeltek. A lemezen közreműködött Szalóki Ági, Harcsa Veronika és a Tilia vonósnégyes is.

A második lemez (Embrace) 2010-ben készült el, folytatva az előző anyag vonulatát, ezen is Cseke Gábor és Hárs Viktor szerzeményei mellett több feldolgozás is hallható rajta,  többek között a magyar könnyűzene egyik etalonjának számító LGT együttes egy kevésbé ismert száma. A lemezen vendégművész volt a méltán világhírű szaxofonos, Tony Lakatos is.

A Kozma Orsi Quartet 2007-ben alakult meg. A zenekar tagjai: Kozma Orsi-ének, Cseke Gábor-zongora, billentyűs hangszerek, Hárs Viktor-basszusgitár, baritongitár, vokál és Pusztai Csaba-dobok, ütőhangszerek.

Bookmark and Share  

Kapcsolódó előadók

Kapcsolódó kiadványok

 
Kozma Orsi Quartet
 
Soulprints
Formátum: CD
Megjelenés időpontja: 2014-06-01
Tovább »