Számos neves magyar és külföldi produkció választotta már a Tom-Tom stúdiót. A nálunk dolgozó művészek között a magyar zenei élet széles skálája képviselteti magát!
Elérhetőségek

Tom-Tom Stúdió

Telefon:
+36 1 250 31 47

Fax:
+36 1 240 24 32

E-mail:
studio@tomtom.hu

Főbb hírek

Bágyi Balázs New Quartet / Continuity Jazz Suite
2016.04.29. 18:10

A Bágyi Balázs New Quartet új lemeze "Continuity Jazz Siute" címmel jelenik meg a Tom Tom Records gondozásában és kerül bemutatásra május 5-én a Budapest Jazz Club-ban.

A zenekarvezető által komponált album anyaga több tételes jazz szvit, ahol az egyes tételek elnevezéseit egy -egy jellemző tempókarakter adja.

Ez a zenei anyag sokféle hatást tükröz, kortárs minimalista -és repetitív elemeket egyaránt tartalmaz.
 A “folytonosság” jelenti mindannak az örökségnek a továbbvitelét, amit az egyetemes zenetörténet megteremtett. A cím takarta fogalom ugyanakkor utal a 60’-as évektől nyomon követhető, a modern jazz irányvonalába illeszkedő hangzásvilág és kompozíciós gondolkodásmód átmentésére, újra gondolására. Így a jazztörténet mesterei közül ránk hagyományozott zenék hatásai is érzékelhetőek, ilyen értelemben Sonny Rollins “Freedom Jazz Suite”-je, vagy John Coltrane “Love Supreme”-je is referenciapontnak tekinthető.

Továbbá a folytonosság jegyében kerül sor a zenekar 2014-ben megkezdett munkájának továbbvitelére, komplexebb megfogalmazására. Az előadók, a zenekar állandó tagjai, egytől - egyik magasan képzett, a magyar jazz-ben elismert hangszeresek és zeneszerző - hangszerelők. 

 

Bookmark and Share  

Kapcsolódó előadók

Kapcsolódó kiadványok

 
Bágyi Balázs New Quartet
 
Continuity Jazz Suite
Formátum: CD
Megjelenés időpontja: 2016-05-05
Tovább »