Számos neves magyar és külföldi produkció választotta már a Tom-Tom stúdiót. A nálunk dolgozó művészek között a magyar zenei élet széles skálája képviselteti magát!
Kosár tartalma Tételek száma: 0
Tételek értéke: 0 Ft
Elérhetőségek

Tom-Tom Stúdió

Telefon:
+36 1 250 31 47

Fax:
+36 1 240 24 32

E-mail:
studio@tomtom.hu

CD bolt

 
Szendõfi Péter
 
Meet's Bartók & Ligeti
Formátum: CD
Megjelenés időpontja: 2017-10-04
db

"2016-ban kezdtem el azon gondolkodni, hogy szeretnék egy olyan átdolgozói albumot elkészíteni, mely a magyarországi 20. századi kortárs magyar zeneszerzők műveiből álló komplett album.

 
Az album elkészítésére onnan jött az alapötlet, hogy 2015-ben a New-York-i Chelsea Music Fesztivál felkérésére átdolgoztam két Ligeti csemballó művet. Ezen két mű átdolgozás annyira ösztönzőleg hatott rám, hogy úgy döntöttem, szeretnék egy komplett albumot összeállítani.
A két Ligeti művet erre az albumra egy kicsit áthangszereltem, a két mű kibővített hangszerelésben került felvételre. Hatalmas megtiszteltetés, hogy a műveket ugyanaz az amerikai Grammy díjas sztárvendég Chris Hunter játssza, akivel a Chelsea Music Fesztiválon is volt alkalmunk koncertezni.

Az albumon összesen hét, viszonylag terjedelmes mű szerepel. A két Ligeti kompozíción kívül további 4 kompozíció Bartók átdolgozás, illetve szerepel egy népdalfeldolgozás is az albumon."

 

 

Az album meghívott művészei:

Chris Hunter - szaxofon /USA/
Szentpáli Roland - tuba
Révész Richárd - billentyűs hangszerek
Romhányi Áron - billentyűs hangszerek
Tálas Áron - billentyűs hangszerek
Birta Miki - gitár
Kormos János - gitár
Szuna Péter - basszusgitár
Kézdy Luca - hegedű
Zahár Fanni - fuvola
Orsovai Reni - ének

Bookmark and Share  
Tracklista