Számos neves magyar és külföldi produkció választotta már a Tom-Tom stúdiót. A nálunk dolgozó művészek között a magyar zenei élet széles skálája képviselteti magát!
Elérhetőségek

Tom-Tom Stúdió

Telefon:
+36 1 250 31 47

Fax:
+36 1 240 24 32

E-mail:
studio@tomtom.hu

Előadók

Szendõfi Péter

Szendõfi Péter

A zenész családból származó Szendőfi Péter dobbal kapcsolatos tanulmányait a miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakiskola klasszikus ütő szakán kezdte el, amelynek elvégzése után Budapesten a Zeneművészeti Főiskola jazz-dob tanszakán tanult tovább. Ekkor már rendszeresen föllépett az In Line, a Katona Klári és a Babos Band együttesekkel.

Jelenleg is több zenekar dobosa: 1992 óta játszik a László Attila által alakított bandben. Az ő keze alatt szólalnak meg a dobok a Romhányi Áron által alapított trióban, amellyel igazi Mainstream-Latin jazzt játszanak modern formában és hangszerelésben, amelybe igen sok Be-bop elem vegyül. Közreműködik még a Birta Life Pictures nevű zenekarban és a Nagy János Trióban.

Ha a felsorolt együttesek még nem bizonyították volna be mindenki számára, hogy Szendőfy Péter színes és sokoldalú jazz-dobos a magyar könnyű zenei életben, akkor saját zenekara biztosan meggyőző lesz, hiszen a 1992 óta fennálló Fusio Group egy újabb zenei irányzattal bővíti a Szendőfi által játszott műfajok sorát. A saját maga által írt dalok a Jazz-Fusion irányzat felé hajlanak a leginkább, hiszen magas szintű hangszertudást és végtelenül szabad improvizációkat igényel. A zenekar öt tagból áll: Elek István-szaxofon, Kormos János-gitár, Romhányi Áron-billentyűs hangszerek, Barabás Tamás-basszusgitár, és Szendőfi Péter-dob.

Számos zenekari munka mellett 2000 óta a dr. Lauschmann Gyula Zeneművészeti Jazz Szakközépiskolában is tanít, ahol ő a dob tanszék vezetője.

Szendőfi Péter eddigi zenei tevékenységéből egyértelműen következett egy szólólemez, amelyen a magyar jazz életnek sok kiválósága is közreműködött. „TriAngel” című albuma 2005-ben jelent meg a Tom-Tom Records gondozásában. A lemez azért is gyöngyszem a jazz kiadványok közt, mert egy igazi világsztár, Gary Willis basszusgitározik rajta.

Bookmark and Share  
Előadó honlapja »

Kiadványok

 
Meet's Bartók & Ligeti
Formátum: CD
Megjelenés időpontja: 2017-10-04
Tovább »
 
Triangel
Formátum: CD
Megjelenés időpontja: 2005-07-07
Tovább »

Kapcsolódó galériák