Számos neves magyar és külföldi produkció választotta már a Tom-Tom stúdiót. A nálunk dolgozó művészek között a magyar zenei élet széles skálája képviselteti magát!
Kosár tartalma Tételek száma: 0
Tételek értéke: 0 Ft
Elérhetőségek

Tom-Tom Stúdió

Telefon:
+36 1 250 31 47

Fax:
+36 1 240 24 32

E-mail:
studio@tomtom.hu

CD bolt

 
László Attila
 
Babel
Formátum: CD
Megjelenés időpontja: 2009-05-11
db

Hazánk egyik legkiválóbb gitárművésze és zeneszerzője László Attila, Babel címmel elkészítette - sorrendben ötödik - szerzői lemezét, ami 2009 májusában jelent meg a Tom-Tom Records gondozásában.

László Attila az elmúlt három évtizedben főként elektromos hangszerekben és formációkban gondolkodott, ezen a lemezen viszont intimebb, akusztikus kamara jazz hallható.
A túlnyomórészt saját szerzeményeket tartalmazó felvétel olyan közreműködőkkel készült, mint például a Berlinben élő, de hazánkban is gyakran koncertező Snétberger Ferenc, vagy a fiatal tehetséges énekesek, Harcsa Veronika és Emilio, Oláh Kálmán (zongora), Borbély Mihály (szaxofon, tárogató), Csanyi Zoltán (zongora), vagy a ritmusszekció tagjai, Lattmann Béla (basszusgitár), Lakatos Pecek Krisztián (bőgő), Borlai Gergő (dob) és Födő Sándor (percussion).
László Attilától megszokott módon, a Babel lemez ez alkalommal is mentes mindenfajta kompromisszumtól, a felvételeken a saját egyéni zenei világát mutatja be. A kompozíciókban nem egy stílushoz kívánt igazodni, szerzeményeit a közreműködő zenész barátainak egyéniségéhez alakította. A felvételen tíz, különböző generációt képviselő, különböző zenei környezetből érkező művészbarátjával találta meg közös hangot. A sokféle felfogás, értelmezés és érzelemvilág egysége ez a lemez, amire az album címe, a Babel is utal.
Az elkészült zenei anyag harmóniákban gazdag, ritmikus, akusztikus zene, lüktetését csak egy számban segíti dob kíséret. A zenészek „time”-ja jellegzetes és biztos, a többi szerzeményben a ritmus további része nem a dobon, hanem tulajdonképpen a hallgató fejében születik meg. Több számban László Attila jellegzetes, öblös L5 Gibson jazz gitár hangzása hallható, de megszólaltat emellett akusztikus gitárt és lap gitárt is. A lemezre az instrumentális szerzemények közé egy különleges ének duo is felkerült Harcsa Veronika és Jellinek Emil Emilio tolmácsolásában, Harcsa Veronika dalszövegével.
A Babel különleges borítója Szűts Miklós festőművész festménye.

Bookmark and Share  
Tracklista
A Dance, We Are Waiting For
Get Adobe Flash player
For My Dad
Get Adobe Flash player
Babel
Get Adobe Flash player
Correspondence
Get Adobe Flash player
Magic City
Get Adobe Flash player
Tell Your Story
Get Adobe Flash player
Walking Lion
Get Adobe Flash player
Pairplay
Get Adobe Flash player