Kiadónk elkötelezetten támogatja a tehetséges előadóművészeket, a kimagasló zenei produkciókat. Célunk, hogy minél több tehetséges előadónak biztosítsunk lemezhez jutási lehetőséget!
Kosár tartalma Tételek száma: 0
Tételek értéke: 0 Ft
Elérhetőségek

Tom-Tom Stúdió

Telefon:
+36 1 250 31 47

Fax:
+36 1 240 24 32

E-mail:
studio@tomtom.hu

Előadók

Jazz+Az

Jazz+Az

1998 és egy nagy sikerű film, amelynek zenéje még a filmet is túlszárnyalta. A Kalózok című mozi amellett, hogy a történet megkapó és elgondolkodtató sok-sok remek zenével és klipbetéttel egészül ki, amelynek nagysikerű szerzőpárosa:Dés László és Geszti Péter.

A betétdalok pedig, túlnőve szerepükön népszerű utóéletre tettek szert.

A film apropóján létrejött Jazz+Az együttes Geszti Péter színpadi személyiségével és három különböző karakterű női énekhanggal (Kozma Orsi, Behumi Dóri és Váczi Eszter) óriási sikert aratott. Dés László egyszerre popos és jazzes dallamai Geszti Péter egyedi szövegeivel kiegészülve olyan korszakalkotó dalokat adtak a magyar könnyűzenének, mint a Csepp a tengerben, Ma jól vagyok, Helló édes! vagy a Megint hétfő.

A Kalózok zenéje után a zenekar megjelentette az Egynek jó című második lemezét, amely dalok tekintetében semmivel sem maradt le elődjétől.

Az albumok Dés László számára rangos szakmai elismeréseket hoztak: Kalózok című lemez 1999-ben a Mahasz Arany Zsiráf – díj gáláján „Az év filmzenéje” megtisztelő címet kapta. 2000-ben pedig a folytatás tarolt: Az Egynek jó című lemez ugyanis „Az év poplemeze” és a legjobb hangfelvétel díjával büszkélkedhetett.

A Jazz+Az első és második lemeze 2009-ben újra kiadásra kerül a Tom-Tom Records gondozásában, mégpedig Dés László eddigi életművét összefoglaló nagyszabású összkiadásban.

Bookmark and Share  

Kiadványok

 
Egynek jó
Formátum: CD
Megjelenés időpontja: 2009-04-08
Tovább »
 
Kalózok
Formátum: CD
Megjelenés időpontja: 2009-04-08
Tovább »