Rólunk

A Tom-Tom Stúdió

A Tom-Tom Hangstúdiót Dorozsmai Péter alapította és vezeti, és 1988 óta egyre bővülő portfólióval vonzza a hazai zenei élet legkülönbözőbb képviselőit, zenészeket, zenekarokat és szakmai partnereket és egyre több külföldi megbízóval, partnerrel dolgozunk együtt. A Tom-Tom Hangstúdió szakmai színvonalát számtalan szakmai díj és elismerés fémjelzi.

A Tom-Tom története úgy kezdődött, hogy Dorozsmai Péter egy zenekari próbákra alkalmas, hangszigetelt helyiséget épített 1985-ben, hogy a rockzenekaraival, a Korállal, majd az Easttel tudjon próbálni, anélkül, hogy bárkit zavarnának.
Akkor még csak álom volt, hogy valamikor majd felvételt is lehessen itt készíteni. Aztán megérkezett az első 8 sávos magnó és a hangstúdió működni kezdett.
Az alapítás óta eltelt idő alatt rohamosan fejlődött technika, a korral együtt változtak a hangmérnöki kihívások és a Tom-Tom együtt haladt a korral.
A zenei műfajok minden területén otthonosan mozgunk, legyen az klasszikus komolyzene, jazz, pop, rock vagy világzene. Külön megtiszteltetés és öröm számunkra, amikor kortárs komolyzenei művek megszületésénél lehetünk jelen.

Dorozsmai Péter

zenész, producer, zeneszerző, hangmérnök,

a Tom-Tom Hangstúdió alapítója és vezetője

Csillagász vagy fizikus szeretett volna lenni. 10 évesen rádiót épített, zongorázni tanult, majd dobolni kezdett.

Klasszikus zenei tanulmányai mellett 1981-ben végzett a Konzervatórium jazz tanszakán ütős hangszereken.

A végzés évétől Magyarország egyik legsikeresebb rockzenekarának, a Korálnak dobosa lett. Éveken keresztül egymást érték a koncertek, turnék, lemezeket készítettek, amelyeken nem csak dobolt, hanem szerzőként is bemutatkozott. Később az East, majd az iLand zenekarnak is állandó tagja, dobosa és dalszerzője lett.

1985-től saját zenei stúdiót, a Tom-Tom Hangstúdiót kezdte építeni és vezetni. Az aktív zenélés mellett hangmérnökként és zenei producerként is egyre többet tevékenykedett.

1989-től saját gondozásában kezdett kiadni zenéket.

1996-ban megalapította a Tom-Tom Records-ot, saját zenei kiadóját.

Az évek során a legkülönbözőbb felkéréseknek eleget téve hangosított színházban musicalt, mint pl. a Nyomorultak, és szabadtéri, élő zenekarral játszott musicaleket. Az 1990-es évek óta rengeteg nagy, szabadtéri vagy sportcsarnokban megrendezett pop-, rockkoncert vezető hangmérnöke. Számtalan sikeres koncert és komolyzenei hangverseny felvételét keverte már, és adta ki DVD-n.

Ezek mellett több, mint 15 éve rengeteg televíziós zenei műsor zenei vezetője, vezető hangmérnöke, az élő TV show-k biztoskezű zenei rendezője, zenei producere.

Mindeközben 2021-ben új zenekart hoztak létre nagyszerű, régi zenésztársaival, iLand néven.

Szakamai és művészi munkáját számos díjjal ismerték el, több ízben is megkapta az év hangmérnöke díjat, több Artisjus, Emerton, Aranyzsiráf, Fonogram díj dicséri munkáit.

Zenei pályafutása elismeréseként megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét.

„Különös varázsa van annak, ha az ember kortárs zene születésénél lehet jelen. A felvétel készítése és keverése közben annak az izgalma járja át az embert, hogy most készül a jövő klasszikus zenéje, és ennek a felelősségét átérezni, nem hasonlítható semmilyen más érzéshez.”

Dorozsmai Péter

Csapatunk

A Tom-Tom-nál hiszünk abban, hogy a hangmérnökeink tudása és zenei kvalitása isugyanolyan fontos, mint a stúdiótechnika jó minősége, amivel dolgozol!

Hangmérnökök

Dorozsmai Péter

Dorozsmai Gergő

zenész, hangmérnök

Kurina Tamás

zenész, hangmérnök

Kontor Tamás

zenész, hangmérnök

Paczári Károly

zenész, hangmérnök

Nyíri Sándor

zenész, hangmérnök

Kölcsényi Attila

zenész, hangmérnök

Barabás Péter

zenész, hangmérnök

Láposi Gergő

hangmérnök

Munkatársak

Magyari Erika

irodavezető

Wolcán Viktória

marketing, promóció

Török Andrea

adminisztráció

Melkvi Bea

asszisztens

További információk és foglalás