Számos neves magyar és külföldi produkció választotta már a Tom-Tom stúdiót. A nálunk dolgozó művészek között a magyar zenei élet széles skálája képviselteti magát!
Elérhetőségek

Tom-Tom Stúdió

Telefon:
+36 1 250 31 47

Fax:
+36 1 240 24 32

E-mail:
studio@tomtom.hu

Előadók

Dés László

Dés László

Dés László 1954. január 9-én született Budapesten, és 1974 óta van jelen a magyar zenei életben. Szólistaként díjakat nyert jazzfesztiválokon San Sebastiantól Karlovy Vary-ig. 1979-ben saját zenekart alapított Dimenzió néven. Rengeteg hazai, és külföldi koncertet adtak, és három lemezt készítettek el a zenekar kilencéves pályafutása során.

1987-ben Snétberger Ferenccel és Horváth Kornéllal megalakították a Trió Stendhalt. A különleges összetételű, kamarazenét játszó zenekar páratlan népszerűségre tett szert, lemezeiket Olaszországban vették fel, és az egész világon terjesztették. Európa számos országában léptek fel nagy sikerrel, Indiában is több koncertet adtak.

Dés, mint zeneszerző a jazz-ben szerzett tudását a popzenében is kamatoztatta, igényesebbé téve a könnyedebb műfajt. Pontos arányérzékkel tudja adagolni a jazz elemeit egy nagyközönségnek szánt dalban, ezáltal nem is telepszik rá az akadémikus műveltség dalaira. Előadóként és szerzőként is folyamatosan dolgozik, számos magyar filmhez szerzett zenét (A Miniszter félrelép, Szamba, Kalózok, Üvegtigris, Sose halunk meg), továbbá kortárs zenei művet (Akasztottak), musicalt (A dzsungel könyve), és popzenét a Jazz+Az együttesnek.

Miközben egyre ismertebbé vált filmzenék, musicalek és dalok szerzőjeként, a hangszert nem tette le. 1993-ban szólistaként folytatta pályáját, ősbemutatókon kortárs szerzők műveit adta elő, szimfonikus, illetve kamarazenekarokkal. Fő hangszere a szoprán szaxofon, érzékeny "szubjektív hangja", improvizációs dallamvezetése összetéveszthetetlenné teszi játékát. Dés László azon kevesek egyike, akiket a szakma, a kritikusok és a közönség is egyaránt magasra értékel, és egyáltalán nem ok nélkül.

2003-ban a Tom-Tom Records gondozásában megjelent „Metszetek” című lemeze. Az album zenei anyaga Makk Károly Egy hét Pesten és Budán című filmjéhez íródott. Itt kezdődött a Dés szeptett története is, hiszen a szakmai-és közönségsiker után a zenekar országszerte számos koncertet adott.

 Majd újra stúdióba vonult, hogy a „Metszetek” folytatásaként egy újabb stúdióalbumot vegyenek fel „Utcazene” címmel. A zenekar tagjai: Balázs Elemér-dob, Dés András-ütőhangszerek, Glaser Péter-bőgő, Balázs József-zongora, Juhász Gábor-gitár, Fekete Kovács Kornél-trombita. "Biztos lesznek olyanok, akiknek meglepetést okoz majd az album, mert kifejezetten vásári hangulatú motívumok, tánczenei témák is találhatóak rajta, amelyek borotvaélen táncolnak, már-már hajlanak a giccs felé, de a játékmód, az irónia, és a jazzes lüktetés menti meg attól, hogy átbillenjen. És persze vannak a lemezen bonyolultabb szerkezetű, nagy ívű kompozíciók is, balladák, és egy darab, ami tisztelgés Coltrane előtt." A korong megjelenése után nem sokkal az Utcazene számai egy DVD-n is hallhatóak lettek. A lemezen a Madách Színházban felvett koncert és az augusztus 19.-én megrendezett Örömkoncert néhány részlete is megtalálható, amelyen a Grammy-díjas trombitás, Randy Brecker is játszik.

2009-ben indult útjára az a könnyűzenei sorozat, melyben Dés László eddigi lemezei és dalai időrendbe szedve és műfajok szerint csoportosítva kerültek újra kiadásra. A sorozatban újra megjelentek többek között a Jazz+Az albumok, a Színész albumok, Filmzene albumok, jazz lemezek, vagy az első megjelenése óta töretlen sikernek örvendő Dés1 - ennyi a dal valamint a Dés2 - évek óta már.

2014-ben Fonogram életműdíjban részesült.

2016 november 5-én került bemutatásra Dés László és Geszti Péter új zenés játéka, A Pál utcai fiúk. A Vígszínházban színpadra állított mű rendezője Marton László, szövegkönyvét Grecsó Krisztián írta.

2018-ban, Free Sounds Quartet néven új zenei formációt hoztott létre Dés László, Dés András, Fenyvesi Márton és Lukács Miklós. Az improvizáció, a pillanatban születő zene varázsát megidéző zenekar koncertjei mellett 2019 tavaszán bemutatkozó albumát is megjelentetette.

2018. december 29-én nagyszabású koncertet adott, a Budapest Sportarénában. Ennek képi anyaga Mi vagyunk a Grund! címen jelent meg kiadónk gondozásában.

Bookmark and Share  
Előadó honlapja »

Kiadványok

 
Mi vagyunk a Grund! DVD
Formátum: DVD
Megjelenés időpontja: 2019-08-03
Tovább »
 
Az éjféli járat
Formátum: CD
Megjelenés időpontja: 2018-10-26
Tovább »
 
Parti Nagy - Dés / Fülkeforr és vidéke
Formátum: DVD
Megjelenés időpontja: 2015-04
Tovább »
 
Nagy utazás
Formátum: DVD
Megjelenés időpontja: 2014-09-15
Tovább »
 
Évek Óta Már
Formátum: CD
Megjelenés időpontja: 2010-10-19
Tovább »
 
Ennyi A Dal
Formátum: CD
Megjelenés időpontja: 2010-10-19
Tovább »
 
Film Dalok, Film Zenék
Formátum: CD
Megjelenés időpontja: 2009-06-03
Tovább »
 
Utcazene DVD
Formátum: DVD
Megjelenés időpontja: 2005-11-04
Tovább »
 
Utcazene
Formátum: CD
Megjelenés időpontja: 2005-04-15
Tovább »
 
Double Invention
Formátum: CD
Megjelenés időpontja: 2003-12-09
Tovább »
 
Metszetek
Formátum: CD
Megjelenés időpontja: 2003-10-30
Tovább »

Kapcsolódó galériák