Számos neves magyar és külföldi produkció választotta már a Tom-Tom stúdiót. A nálunk dolgozó művészek között a magyar zenei élet széles skálája képviselteti magát!
Elérhetőségek

Tom-Tom Stúdió

Telefon:
+36 1 250 31 47

Fax:
+36 1 240 24 32

E-mail:
studio@tomtom.hu

Előadók

Korál

Korál

A Korál együttes megalakulása óta csak olyan slágerekkel örvendeztette közönségét, amelyeket azóta is folyamatosan játszanak a  rádiók, és napjaink zenészeit is megihlette, hiszen számos átdolgozás készült belőlük. Fennállásuk óta nyolc nagy lemezük jelent meg, és számtalan nagy sikerű koncertet adtak.

A Korál alapítója Balázs Fecó, aki a Neoton együttes tagjaként került be a könnyűzenei életbe, később Som Lajossal együtt kivált a zenekarból és megalapították az első magyar hard-rock zenekart, a Taurus XT-t. A zenekar időszámítását 1974-től lehet számítani, amikor Balázs Fecóék Koncz Zsuzsa kísérőzenekaraként léptek a hazai zenei élet színpadára.

Az együttműködésnek hamar vége szakadt, és néhány próbálkozás után 1978. május 1-jén a Budai Ifjúsági Parkban színpadra lépett Fischer László gitárossal, Scholler Zsolt basszusgitárossal és Pados Zoltán dobossal a Korál együttes. Ez a felállás sem maradt végleges, hiszen a doboknál egy rövid ideig Papp Tamás ült, ahol aztán végelegesen a zenekar legfiatalabb tagja, Dorozsmai Péter váltotta fel. A basszusgitáros személyében is új tagot köszönthetett az együttes: Fekete Tibor„Samu”-t.

1979-re kialakult az az egyedi Korál-hangzás, amelyet Balázs Fecó éneklési, zeneszerzői stílusa és egyedi zongora, orgona, szintetizátor játéka mellett a többi tag kiváló hangszeres tudása tett felejthetetlenné. A „korálos” stílus: rockos, kemény hangzás vegyítve lírai, romantikus, érzelmes balladákkal.

A Korál a ’80-as évek első felében rendkívül népszerű, teltházas koncerteket adó zenekar volt, nevükhöz olyan nagy slágerek fűződnek, mint a „Maradj velem”, „Hazafelé”, „Amit nem mondhattam el” vagy a „Kölykök a hátsó udvarból”. A zenekar sokak bánatára feloszlott 1986-ban, azonban 1997-ben a húszéves fennállásuk alkalmából újra színpadra léptek a Kisstadionban. A koncert sikerességét bizonyítja, hogy abban az évben megkapták az Év Koncertje díjat. A felejthetetlen élményt adó koncert DVD-n is megjelent „Maradj velem” címmel.

Az 1997-es nagy visszatérés után idén augusztus 25-én a Kisstadionban újra nagyszabású koncert keretein belül léphetett közönség elé a legendás rockbanda. Nemcsak a régi, nagy slágerek felidézése volt a cél, hanem az új lemez bemutatása a közönségnek. A Korál mindig is a dallamos rockzenét képviselte a magyar zenei piacon, amelyhez legújabb albumán is hű maradt. Az album címe pedig mottónak is tekinthető: „Ne állj meg soha!”- Kisstadionban megrendezett koncertjeinek sikereit figyelve biztosan állítható, hogy még sokszor lesz alkalmunk élőben meghallgatni örök slágereiket.

Dorozsmai Péter
Balázs Ferenc
Fischer László
Fekete Tibor Samu

Bookmark and Share  
Előadó honlapja »

Kiadványok

 
Amikor vége az utolsó dalnak is...
Formátum: DUPLA CD
Megjelenés időpontja: 2018-12-12
Tovább »
 
Ne Állj Meg Soha
Formátum: CD
Megjelenés időpontja: 2006-08-29
Tovább »

Kapcsolódó galériák